Microsoft-termékek Afrikának swahili nyelven

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 14. 22:08
A Microsoft szoftveróriás erőteljesebben jelen akar lenni a jövőben az afrikai szoftverpiacon saját termékeivel, ezért néhány programot, mint például az Excelt és a Wordot, lefordíttattak swahili nyelvre, amely verziók hétfő óta már kaphatóak is a kontinens néhány országában.
A redmondi vállalat azért döntött a swahili mellett, mert Észak-Afrikában több mint 110 millióan beszélik ezt a nyelvet.

"Azt szeretnénk, ha minél több régiónkban élő lakos saját nyelvén hozzájuthatna a modern technológiákhoz, szoftverekhez" - nyilatkozta Sandra Aluoch az African Virtual University részéről.

Auloch elmondta még, hogy hamarosan megérkezik a swahili nyelvű Windows operációs rendszer is, és beszélt a fordítási munkálatok nehézségeiről is, miszerint sok kifejezést az angolból kellett kölcsönözniük, mert a Kenyából, illetve Tanzániából származó tolmácsok számos dologban nem tudtak megegyezni.

Statisztikai adatok szerint ugyan az afrikai számítógépes felhasználók nagy része kiválóan beszéli az angolt, a Microsoft mégis szükségesnek tartja a szofterek lefordítását, mert ezáltal közelebb kerülhetnek az itt élő célközönséghez. A redmondi vállalat ezenkívűl tervbe vette még termékeik zulu nyelven való megjelentetését is, amellyel leginkább a kontinens déli részén élőket akarják majd megörvendeztetni.
Kulcsszavak: Afrika Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59