A Trend Micro jótékonysági adományokat kér a PC-k tisztításáért

forrás Prim Online, 2005. december 19. 14:25
A Trend Micro ingyenes online víruskereső szolgáltatásának, a HouseCall-nak tisztítási opcióját (the cleaning option) önkéntes adományokért cserébe kínálja, amelyet közhasznú tevékenységet folytató szervezetek javára ajánl fel.
Az 1997 májusában elindított Trend Micro HouseCall szolgáltatással a felhasználók egy webböngésző használatával könnyedén megvizsgálhatják számítógépüket, és eltávolíthatják róla a vírusokat, férgeket és egyéb rosszindulatú kódokat. Az eredetileg vírusvédelmi eszközként kifejlesztett szolgáltatás idén novemberben frissített verziója már kémprogram-felismerő és -eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja

A HouseCall tisztítási opcióját a Trend Micro most Európában, az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten és Afrikában jótékonysági adományokért cserébe kínálja. A szolgáltatás letöltése után a felhasználók önkéntes adományt ajánlhatnak fel a Trend Micro weboldalán található hivatkozás segítségével. A felajánlásokat (leszámítva a tranzakciós költségeket) egy brüsszeli székhelyű európai non-profit szervezet (Close the Gap), valamint egy egyesült államokbeli közhasznú szervezet (Schools Online) számára továbbítják.

„Úgy véljük, a Trend Micro társadalmi felelősségéhez tartozik, hogy az Internet adta lehetőségeket kihasználva támogassuk a rászorulókat” - mondta Raimund Genes, a Trend Micro rosszindulatú kódok eltávolításával foglalkozó vezető technológusa. „Az ünnepek közeledtével bizonyítjuk elkötelezettségünket. A HouseCall használatáért kapott felajánlásokkal javíthatjuk az ilyen lehetőségekkel nem rendelkezők helyzetét” – tette hozzá Raimund Genes.

A Trend Micro HouseCall új verziója - amely a Microsoft Internet Explorer mellett most már a Mozilla (Firefox), az Opera és a NetScape böngészőket is támogatja - a www.trendmicro.com oldalon érhető el. A szolgáltatás bármikor, bárki által letölthető és eseti ellenőrzésre használható; képes az egész gépet átvizsgálni és a fertőzéseket eltávolítani.

A végfelhasználóknak szánt verzió mellett a HouseCall technológiája önálló termékként is elérhető szolgáltatók és vállalkozások számára. A termék a cégek online ügyfelei részére nagyobb biztonságot, az informatikai csapatoknak pedig költségkímélő megoldást kínál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36