A Sony kártérítést fizet a másolásvédett CD-k után

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 31. 17:30
Az utóbbi időben az XCP másolásvédelme miatt kritizált Sony BMG peren kívül megegyezett az amerikai fogyasztóvédők csoportjával - tudatták ma a felek képviselői New Yorkban.
A megállapodás értelmében az érintett vásárlók CD-lemezeit becseréli a cég, ezenkívül a sértett ügyfél maga döntheti el, hogy kártérítésként háromalbumnyi Sony BMG-MP3-at teljesen díjmentesen tölt le az internetről, avagy megelégszik csak egyetlen albummal és még hét és fél dollár készpénzzel.

A cégnek igencsak fájó a kiegyezés, mivel a 4,7 millió DRM-szoftverrel ellátott lemez közül hozzávetőlegesen 2,1 millió már a vásárlóknál van, ami azt jelenti, hogy ezek mindegyikét kárpótolnia kell.

A Sony ellen azért indítottak eljárásokat, mert azok nem informálták a felhasználókat arról, hogy az XCP észrevétlenül települ fel a számítógépre, annak eltávolítása veszélyes lehet, és ugyanakkor a kártevőknek is kiszolgáltatja a PC-t. A konszernt csak azután sikerült térdre kényszeríteni, miután világszerte felháborodásuknak adtak hangot a vásárlók, fogyasztóvédők, illetve biztonságspecialisták.
Kulcsszavak: Sony CD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14