Sun Fire T2000: "A leginnovatívabb szerver"

forrás Prim Online, 2006. január 9. 13:15
A Sun Microsystems bejelentette, hogy a Sun Fire T2000 szervere nyerte el „A leginnovatívabb szerver” díjat az InfoWorld 2006-os „Az év technológiája” díjkiosztó eseményén, a hardverrendszerek kategóriában. A modell a szabadalmaztatott CoolThreads technológiát használja és az iparág első nyolcmagos és harminckét szálas processzorával működik, amely egyetlen lapkán kínálja egy egész racknyi szerver teljesítményét.
A 2005. december 6-án bemutatott Sun Fire T2000 az első olyan szerver, amely kimondottan az internetes terhelés, illetve a jelenlegi és új generációs webes, alkalmazási és elosztott adatbázis-kezelő rendszerek kiszolgálására készült. A Niagara kódnéven ismertté vált UltraSPARC T1 processzorra épülő rendszerek már nyolc világcsúcsot értek el a különféle teljesítménypróbákon, és új mércét állítottak fel a teljesítmény, valamint az energia- és helymegtakarítás terén, hiszen a versenytársakhoz képest akár feleannyi energiával és tárolóhellyel is beérik. A Sun valamennyi támogatott rendszerre vonatkozóan, így a CoolThread technológiát használó új Sun Fire T2000 szerverek esetében is, garantálja a bináris kompatibilitást a Solaris operációs rendszeren. Ennek köszönhetően a Solaris 10-re írt szoftverek módosítás nélkül futtathatók az összes támogatott UltraSPARC rendszeren.

Az InfoWorld által rendezett „Az év technológiája” díjkiosztó rendezvényen mindig az előző év olyan jelentős technológiai újításait emelik ki, amelyek leginkább átformálják a vállalati informatikai stratégia jelenlegi arculatát. A díjakat, az ezen új technológiákat legeredményesebben megvalósító termékeknek ítélik oda. „Az éves díjkiosztó ünnepség a vállalati informatika területének fejlődési irányaira hívja fel a figyelmet” – mondta Steve Fox, az InfoWorld főszerkesztője, majd így folytatta: „Az InfoWorld 2006-os „Az év technológiája” díjait az informatika szerepét leginkább meghatározó, sőt gyakran újragondoló, és ezzel az informatikai ágazatban számottevő változásokat előidéző termékek nyerték el.”

Kulcsszavak: szerver Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14