Symantec: új védelmi eszközök

forrás Prim Online, 2006. január 19. 13:05
A Symantec frissíti a felhasználói és vállalati antivírusprogramjait, ezáltal nagyobb védelmet biztosít a számítógépeket fenyegető támadásokkal szemben.
Ez az első olyan frissítés, amely a Symantec felhasználói alkalmazásait érinti. A 2006-os terméklista bemutatása előtt a frissítések a termékek évenként kiadott új verzióiban jelentek meg.

A Norton Internet Security 2006, a Norton AntiVirus 2006, a Norton System Works 2006, a Symantec AntiVirus Corporate Edition 10.0 és a Symantec Client Security 3.0 felhasználói az automatikus frissítés funkción keresztül már decemberben hozzáférhettek az új alkalmazáshoz. Annak érdekében, hogy az Auto-Protect Spyware Blocking eljusson a felhasználókhoz, a Symantec értesítette őket a rendkívüli frissítésről, és útmutatással látták el őket, miként tölthetik le a szoftvert.

A frissített vírusölő program az otthoni és a vállalati számítógépekről egyaránt eltávolítja a manapság leginkább fenyegetést jelentő támadásokat. Az alkalmazás már az operációs rendszer betöltése előtt működésbe lép - kernel üzemmódban -, megvédve a felhasználókat a veszélyes kódoktól, amelyek megpróbálnak elrejtőzni a jelenlegi víruskereső programok elől. Kernel módban a program meg tud nyitni zárolt fájlokat, bypass programokat, amelyek felhasználói üzemmódban futnak a számítógépen, és elindítja a javításokat a rendszer indításakor.

A repülőtéri átvilágító rendszerekhez hasonlóan, amelyek "belelátnak" a csomagokba, amelyeket a biztonsági emberek nem vesznek észre, az új antivírusprogram mélyen a számítógépes rendszerbe lát, és elbánik a kártékony kódokkal, a beférkőző hirdetésekkel és a kémprogramokkal, amelyek a felhasználó előtt észrevétlenek maradnak.

A frissítések tartalmazzák az új Auto-Protect Spyware Blocking alkalmazást, amelynek segítségével a Symantec erőteljesebben tud fellépni a nem vírus jellegű fenyegetettségek ellen, blokkolva a beférkőző hirdetéseket és a kémprogramokat, mielőtt azok megtelepednének a felhasználó számítógépén.
Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14