Juniper Networks: dinamikus árbevétel és nyereségnövekedés

forrás Prim Online, 2006. január 26. 13:32
A Juniper Networks hivatalos tőzsdei bejelentése szerint az árbevétel 2005-ben 2,06 milliárd dollár volt, amely 54%-kal haladja meg a 2004-es év eredményét.
Az egy részvényre vetített nyereség ugyanezen időszakban 136%-kal nőtt. (Az összes számadat a GAAP szerint értendő.) A 2005-ös évben a cég összes nyeresége 354 millió USD volt.

Scott Kriens elnök-vezérigazgató részvényeseknek tartott beszámolójában elsősorban a technológiai fölényt nevezte meg, amelynek köszönhetően számos piaci szegmensben messze a versenytársakat meghaladó növekedést tudott elérni a cég:

  • A "Triple-Play" szolgáltatók (mint például az IPTV) között az E-sorozatú útválasztók és az azok által nyújtott dinamikus sávszélesség menedzsment szinte szabványosnak tekinthető; illetve hatalmas népszerűségnek örvend az SDX hálózat menedzsment megoldás, amely az E-, az M- és a T-sorozatú routerekhez egyaránt elérhető.
  • A sebesség további növelésében is élen jár a Juniper, a T-sorozathoz elérhető OC-768c interfész kártya piacra dobásával, amely a jelenleg elérhető leggyorsabb optikai kapcsolatot teszi lehetővé (40 Gbps)
  • A cég felvásárlásokkal is erősítette pozícióját az egységes felhasználó- és hozzáférés menedzsment eszközök piacán (Infranet Controller eszközcsalád).
  • Az ISG 2000 eszköz után az ISG 1000 modellben is elérhető lett a teljes funkcionalitású behatolásdetektálást és megelőzést szolgáló IDP kártya, amely igény szerint akár gerinchálózati vonalak védelmét is el tudja látni a 100%-os redundanciának és a nagyfokú skálázhatóságnak köszönhetően (>2 gigabit/eszköz szűrési teljesítmény, 8 eszköz/klaszter kiépítésig). Az ügyfélkörbe máris olyan szervezetek tartoznak, mint például az AvantGO vagy a NATO.
  • Az SSL VPN termékcsalád összes tagja hardver frissítésen esett át. Független elemzők szerint (Gartner, IDC, Infonetics) a Juniper továbbra is globális piacvezető a szegmensben.
  • A Gartner összes - a Juniper termékeit érintő - 2005-ben publikált "Magic Quadrant" piaci pozíciókat megjelenítő elemzéseiben (tűzfal, behatolás-detektálás, IPSec VPN, SSL VPN) a piacvezetők közé helyezte a Junipert. A Synergy Group elemzése szerint a Juniper Networks a nagyvállalati és szolgáltatói routerek piacán stabilan második a Cisco mögött. A szolgáltatói eszközök piacán továbbra is 30% feletti a Juniper részesedése, szintén másodikként a Cisco mögött.

A magyar piacon 2005-ben elért, másfél millió dollárt meghaladó Juniper-árbevétel még dinamikusabb növekedést takar, mint a világszinten elért - mondta el Dávid András, a Juniper magyar képviseletét ellátó RelNet Kft. ügyvezetője. "Az idei évben szeretnénk elérni, hogy az árbevétel legalább 10%-t a KKV szektor hozza, illetve jobban koncentrálni a Magyarországon újdonságnak tekinthető termékkörökre, mint az SSL VPN, a WAN-kapcsolat gyorsítás és a behatolás-megelőzés (IDP). Teljesíthetőnek gondoljuk a gyártó által kitűzött 70%-os növekedési célt is."
Kulcsszavak: Juniper Networks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36