Új, átfogó CA internetbiztonsági megoldás

forrás Prim Online, 2006. február 4. 16:51
A CA bejelentése szerint már kapható az eTrust Internet Security Suite otthoni felhasználóknak szánt átfogó internetbiztonsági megoldás legújabb változata. A CA eTrust Internet Security Suite r2 teljes körű védelmet nyújt az internet-használattal született veszélyek: a hacker támadások, vírusok, személyazonosság-lopások, kémszoftverek és a levélszemét jelentette internetes veszélyek ellen. Az eTrust Internet Security Suite könnyen kezelhető, az üzleti megoldásokhoz használt technológiát ötvözi előzetesen konfigurált beállításokkal és automatikus frissítéssel és kiiktatja a bizonytalansági tényezőt a PC-k védelméből.
A személyes adatok internetes gyűjtése (phishing) esetében a csalók az online felhasználót népszerű e-commerce, aukciós vagy pénzügyi webhelyeket utánzó, imitált webhelyekre irányító, hamis e-mail üzenetekkel próbálják megszerezni a banki és a hitelkártya-adatokat. Az AOL/National Cyber Security Alliance nemrégiben közzétett online biztonsági tanulmánya szerint az amerikai lakosság csaknem egynegyedét (23%) havonta érik személyazonosság-lopásra irányuló „adathalászati támadások”, és az érintettek több mint kétharmada (70%) először azt hitte, hogy legitim cégtől érkezett az e-mail. A vizsgálatból az is kiderült, hogy az otthoni PC-k 81%-ánál a három kritikus védelmi megoldás (a naprakész víruskereső alkalmazás, a kémprogramok elleni szoftver és a megfelelően konfigurált tűzfal) közül legalább az egyik hiányzik.

Az új, egységes felhasználói felület mellett a CA eTrust Internet Security Suite jellemzői közül az alábbiak érdemelnek külön említést:

eTrust AntiSpam levélszemét-szűrő megoldás:

Személyi adatok lopása és csalás elleni védelem – Szabványos hitelesítési módszerekkel ellenőrzi, hogy az e-mail tényleg a feltüntetett feladótól származik-e és vizuális jelzéssel hívja fel a figyelmet a gyanús levelekre.
E-mail keresés – Keresési indexet állít össze az Outlookban tárolt összes információról az üzenetek, mellékletek, címek, időpontok, naplóbejegyezések és megjegyzések gyors és egyszerű eléréséhez. (Outlookhoz és Outlook Expresshez)
Levélszemét-pontozás – Automatikusan „pontozza” a karanténba helyezett levélszemetet, így a felhasználó attól függően szortírozhatja a karanténmappa tartalmát, hogy milyen valószínűséggel minősülnek levélszemétnek az egyes üzenetek.
Automatikus frissítés – Értesítést küld a termékfrissítések letölthetőségéről, ily módon a legújabb jellemzőket biztosítja a levélszemét elleni védekezéshez.

eTrust PestPatrol kémszoftver-ellenes megoldás

Kémszoftverek észlelése és eltávolítása – A PC-t átvizsgálva kutat a különféle kártékony programok után. Az ellenőrzés eredményei mellett a feltüntetett hivatkozáson keresztül elérhető, kiterjedt adatbázis részletesen tájékoztat a talált programokról.
Igény szerinti ellenőrzés – A felhasználó szükségleteihez igazodva igény szerinti ellenőrzést indít vagy rendszeres ellenőrzéseket ütemez. Egyedi ellenőrzés esetén a felhasználó kiválaszthatja a vizsgálni kívánt konkrét lemezeket, fájlokat és mappákat.
Valós idejű védelem – Az Active Protection jellemző észleli és eltávolítja a memóriából az aktív kártevő programokat.

eTrust EZ víruskereső megoldás

Valós idejű ellenőrzés – Megnyitáskor, bezáráskor és PC-re mentéskor ellenőrzi a fájlokat.
Automatikus e-mail ellenőrzés – Valamennyi POP3 e-mail kliensen ellenőrzi a beérkező e-mail üzeneteket és mellékleteket.
Fejlett heurisztikus ellenőrzés – Még azelőtt megállítja az új és ismeretlen vírusokat, hogy a vírusdefiníciós file-ok észlelnék őket.

eTrust személyi tűzfal

„Lopakodó” üzemmód – Láthatatlanná teszi a PC-t a hackerek számára és lezárja a portokat a támadások elől.
Automatikus programkonfigurálás – Percrekész tájékoztatást ad a biztonságos és veszélyes programokról.
Személyazonosság-lopás elleni védelem – A PC-t interneten vagy e-mailen elhagyó személyes információkról riasztást küldve védi a személyes adatokat, és lehetővé teszi az átvitel blokkolását.
Reklámblokkolás – Eltávolítja a bosszantó „pop-up” és „pop-under” reklámokat.

Ár és piaci bevezetés

A CA eTrust Internet Security Suite megoldásának ára egy felhasználóra 69,95 USD. A különálló CA eTrust AntiSpam szoftver 29,95 USD-ért kapható. A CA valamennyi otthoni felhasználásra szánt terméke megvásárolható az interneten, a http://ca.com/consumer címen. A CA otthoni felhasználói továbbra is díjmentesen megkapják a termékfrissítéseket, így folyamatosan a legfrissebb verzióval védhetik PC-jüket.

Kulcsszavak: security CA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50