Hiánypótló megoldás kis- és középvállalatok számára az F-Secure-tól

forrás Prim Online, 2006. március 8. 13:47
Az F-Secure bemutatta az F-Secure Service Platform for Business megoldást, amely kis- és középvállalkozásoknak (KKV) értékesíthető IT-biztonsági szolgáltatási platformot kínál az informatikai szolgáltatók számára. Az F-Secure Service Platform for Business teljes körű védelmet biztosít minden adatbiztonsági fenyegetettséggel szemben, akár közvetlenül az ügyfélnél, akár a szolgáltatón keresztül.
Az F-Secure Service Platform for Business védelmet biztosít a vírusokkal, kémprogramokkal, rosszindulatú kódokkal és behatolási kísérletekkel szemben, továbbá tűzfalat, valamint e-mail és tartalomszűrő alkalmazást is tartalmaz. A vállalat munkaállomásai, illetve a szolgáltató által lefedett hálózat is karbantartható a web-alapú portál segítségével. A hét minden napján, 24 órában működő valós idejű biztonsági rendszer azonnal elhárít minden biztonsági fenyegetést.

„Az IT-biztonsági igények folyton változnak, így a vállalatoknak a felügyelethez és a karbantartáshoz egyre nagyobb tudásra, költségvetésre, valamint több erőforrásra van szükségük. Korábban az F-Secure „Security as a Service” szolgáltatásán belül nem létezett kimondottan KKV-k számára kialakított biztonsági megoldás, ezek a vállalatok az egyéni felhasználók és a nagyvállalatok méreteinek megfelelő megoldások közül választhattak, amelyek azonban nem fedték le igazán igényeiket. Az F-Secure Service Platform for Business egy hiánypótló biztonsági szolgáltatás a kis- és középvállalkozások számára” – mondta el Riikka Jakovuori, az F-Secure üzletfejlesztési igazgatója.

Az elképzelést négy szolgáltatóval tesztelték: New World Telecom (Hong Kong), intY (UK), Infinito.it portál (Olaszország) és Finnet (Finnország). A megoldás már minden olyan szolgáltató számára elérhető, amely a KKV szférát célozza meg. A licencfelügyelet rugalmas és egyszerű, a web-alapú felügyeleti portálnak és a versenytársak biztonsági szoftvereiben alkalmazott külön telepítendő komponensek hiányának köszönhetően.

Az új szolgáltatás legfőbb előnye a biztonsági megoldás magas szintű automatizáltsága és a felügyelet egyszerűsége. Az F-Secure Service Platform for Business megoldással a vállalatoknak sokkal kevesebb időt kell a biztonsági rendszerek telepítésére és karbantartására fordítaniuk, mint korábban.

„Az F-Secure által kifejlesztett egyedülálló Service Platform for Business segítségével a vállalatok informatikai vezetői figyelemmel kísérhetik a munkaállomások és a hálózat biztonsági állapotát. Probléma esetén könnyen meg lehet találni, és azonnal el lehet különíteni a zavart okozó munkaállomást, így elkerülhető egy esetleges válsághelyzetet. Büszkék vagyunk rá, hogy az F-Secure megoldásával helytől és időtől függetlenül, a hét minden napján, 24 órában működő szolgáltatást nyújthatunk ügyfeleinknek” – mondta el York Mok, a New World Telecom marketing igazgatóhelyettese.
Kulcsszavak: F-Secure security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14