Az Intel új mobil platformja, a Santa Rosa 2007 első felében

Széll Zoltán, 2006. március 10. 10:04
Az Intel bejelentette, hogy a következő generációs Centrino platform – kódneve: Santa Rosa – 2007. első felében érkezik, és magába foglalja a Robson gyorsító-tárat, amely csökkenti a rendszer bekapcsolásakor a program betöltésének idejét és ezzel a rendszer energiát takarít meg.
Sean Maloney vezérigazgató (Intel mobil termékcsoport) az Intel fejlesztő konferenciáján elmondta, hogy a Santa Rosa támogatja a Microsoft új 64 bites operációs rendszerét (Vista), amelynek új jellemzői ’előcsalogatják’ a Merom processzor és a Crestline lapkakészlet rejtett képességeit, ami növeli ezek teljesítményét. A platform szintén támogatja a 802.11n ’több bemenet és több kimenet’ (MIMO) Wi-Fi szabványt. Maloney megjegyezte, hogy a Merom teljesítmény per watt értéke háromszor jobb, mint a Baniasé, amely az Intel első generációs Centrino CPU-ja.

Az Intel a Santa Rosa platformon az új processzorhoz és lapkakészlethez bevezeti a Robson gyorsító-tár technológiát. Ez az új gyorsító-tár technológia, lehetővé teszi, hogy a számítógép az induláshoz szükséges adatokat a merevlemezes meghajtó (HDD) helyett NAND flash memóriában tárolja. Az új megoldás gyorsítja az operációs rendszerek és alkalmazások betöltését, és közel 30 perccel növeli a telepek élettartamát.

A legnagyobb taiwani noteszgép-gyártók az Intel legújabb mobil úti-tervére hivatkozva azt állítják, hogy a Robson technológiával kombinált Santa Rosa platformon alapuló noteszgépek 2007 közepén lesznek kaphatók.

Kulcsszavak: notebook processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50