Nagyvállalati üzenetbiztonsági hardvermegoldás az F-Secure-tól

forrás Prim Online, 2006. március 10. 11:39
Az F-Secure a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta az iparág egyik leghatékonyabb üzenetbiztonsági megoldását, az F-Secure Messaging Security Gateway P-Seriest. A nagyvállalatok és a szolgáltató partnerek számára kifejlesztett hardvereszköz védelmet nyújt a levélszemét, a vírusok, az adathalászat, a túlterheléses és címtár-feltérképezési támadások ellen.
A Proofpoint Inc.-vel közösen kifejlesztett F-Secure Messaging Security Gateway P-Series segítséget nyújt a vállalatoknak a kimenő levelekre vonatkozó házirendek érvényesítésében, a bizalmas információk kiszivárgása elleni védekezésben, és az elektronikus levelezésre vonatkozó szabályok betartatásában. Az F-Secure díjnyertes vírusvédelmi technológiája az iparág legpontosabb védelmét nyújtja a számítógépes kártevők ellen. A vírusvédelemben, ahol a gyorsaság kiemelkedően fontos tényező, az F-Secure tartja a válaszadási idők rekordjait.

A P-Series tervezésekor fontos szempont volt, hogy egy költséghatékony, ugyanakkor a jövőbeli kihívásokat is kezelni tudó üzenetbiztonsági megoldást hozzanak létre a nagyvállalatok, szolgáltató partnerek, egyetemek és kormányzati szervek igényeinek megfelelően. A már elérhető két modell, a P600 és a P800 könnyedén, bármilyen kombinációban üzembe helyezhető, és akár naponta üzenetek tízmillióit támogathatja.

Az F-Secure Messaging Security Gateway P-Series nagymértékben skálázható és könnyedén bevezethető az iparágban bevált fürtkonfigurációkban, így képes az összetett vagy földrajzilag elszórt adatközpontok támogatására is. A termék központosított, 100 százalékig web-alapú felügyeleti felületet kínál az üzenetházirendek kialakítására, az üzenet infrastruktúra figyelésére, a jelentéskészítésre és a végfelhasználói vezérlők beállítására.

Az új P-Series eszközökben a legújabb üzenetbiztonsági technológiát alkalmazzák. A kártékony kapcsolatokat a teljes mértékben testre szabható levélforgalmi házirendek alapján automatikusan elutasítja vagy blokkolja a készülék. Az e-mail tűzfal áthatolhatatlan védelmet biztosít számos hálózati szintű támadás ellen, így garantált a hálózati és az e-mail felhasználók biztonsága, valamint a hálózati sávszélesség szinten tartása.

Az F-Secure Messaging Security Gateway megoldás páratlan levélszemét-szűrő pontosságának alapja a Proofpoint MLX dinamikus besorolási technológia. Az önmagát tanító technológia minden üzenetben több mint 200 ezer szerkezeti és tartalmi jellemzőt vizsgál meg, hogy felismerje és kiszűrje a kéretlen leveleket. A hagyományos levélszemét-szűrő szolgáltatások csak kis számú attribútumot vizsgálnak, és nem képesek a spam határozott osztályozására, így kevésbé hatékonyak és gyakran hibázhatnak.

Az F-Secure Messaging Security Gateway P-Series termékekről további információt a www.f-secure.com/sg honlapon talál.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14