A GfK Hungáriáé a "Családbarát munkahely 2006" cím

forrás Prim Online, 2006. április 9. 17:17
A GfK Hungária Piackutató Intézet a munkahelyi esélyegyenlőség és a családi kötelezettségeket tiszteletben tartó munkafeltételekre irányuló HR politikájával elnyerte a „Családbarát munkahely 2006” címet a középvállalatok kategóriájában.
A GfK Hungária Piackutató Intézet 2006. március 31-én ünnepélyes keretek között vehette át a „Családbarát munkahely 2006” díjat, melynek elnyerésére a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium idén immár hetedik alkalommal tett közzé pályázatot. A „Családbarát Munkahely” címet a kiírók a kis-, közép- és nagyvállalatok, továbbá költségvetési szerv és non-profit szervezet kategóriákban hirdetik meg minden évben a munkahelyi esélyegyenlőség megteremtésének, valamint a munkáltatók társadalmi felelősségvállalásra ébresztésének céljából.

A 63 országban több mint 130 leányvállalattal és társult vállalattal jelen lévő cég magyarországi vállalata, a GfK Hungária a címet a családi kötelezettségeket tiszteletben tartó és rendezett munkaügyi kapcsolatokat megteremtő humánerőforrás menedzsment intézkedéseivel érdemelte ki. A vállalat megteremtette a nemek létszámbeli egyensúlyát és a napi munkaidő megszervezésére – 4 és 6 órás részmunkaidő, távmunka-állomások kialakítása –, illetve a munkavállalók családalapítási szándékainak elősegítésére irányuló intézkedéseivel – például gyermek születése esetén egyszeri, rugalmas formában felhasználható juttatás – sikerült olyan munkakörnyezetet kialakítani, ahol a munkahelyi kötelezettségek könnyen összeegyeztethetők a modern társadalom sarokkövét képező család által támasztott feladatokkal. A tízféle béren kívüli, ún. „Cafeteria” juttatási formák közül a munkavállalók szabadon válogathatják össze a számukra legkedvezőbb csomagot, egyes juttatási típusok akár hozzátartozók számára is igényelhetők. A vállalatnál széleskörű hazai és nemzetközi képzési és fejlesztési programokon vehetnek részt; egészségmegőrző dolgozói és családi napokon, különböző sport- és csapatépítő rendezvényeken lazíthatnak a munkatársak és a hozzátartozóik is. A GfK a pályakezdőket is segíti részben a START kártya program keretében, továbbá a felsőoktatásban tanuló fiatalok gyakornoki foglalkoztatásával.

„Hiszünk abban, hogy a GfK Hungária családbarát politikája segíti az alkalmazottak megtartását, mérsékli a fluktuációt és a betegen töltött napok számát. Intézkedéseink csökkentik a stresszt, javítják a munka hatékonyságát, ezáltal cégünk üzleti teljesítményét, versenyképességét” – mondta Kozák Ákos, a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója.
Kulcsszavak: GfK

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50