Az ASUS és az AGEIA közösen fejleszti a PhysX processzort

Kiss Ádám Zoltán, 2006. április 10. 21:07
Az ASUS megerősítette, hogy a forradalmi AGEIA PhysX processzorral szerelt fizikai gyorsítókártyák (Physical Processing Unit - PPU) piacának egyik meghatározó ereje lesz, a gyártó 2006 májusában kezdi el forgalmazni újdonságnak számító gyorsítókártyáit.
2005 májusa óta az ASUS és az AGEIA Technologies Inc. együtt dolgozik azon, hogy a fizikai gyorsítókártyákkal egy teljesen új kategóriát teremtsen a megszállott PC-s játékosoknak szánt hardverek piacán. Az új ASUS kártya teljesen új játékélményt nyújt, élethű, fokozott részletességű, mindenre kiterjedő valós idejű fizikai kölcsönhatásokkal és mozgásokkal, amelyek megváltoztathatják a játékok világát.

Már ma több mint 60 fejlesztő tervez és fejleszt mintegy 100 olyan játékot, amelyek az új fizikai processzor lehetőségeit kihasználva eddig nem látott fizikai részletességgel elénk táruló virtuális világokat mutatnak be, az ASUS lesz az egyetlen gyártó, amely 256 MB memóriával ellátott kártyákat dob piacra.

"A fizikai gyorsítás hatása a dinamikus játékmenetre ahhoz az ugráshoz hasonlítható, amit a 3D-s grafikus gyorsítókártyák eljövetele idézett elő a játékok látványvilágában" - nyilatkozta Kent Chien, az ASUS Multimédia Részlegének igazgatója. "Izgatottak vagyunk, hogy az új hardver által keltett első lökéshullámok élén lehetünk, és azt gondoljuk, hogy ezek a hullámok éppoly fontossá teszik majd ezeket a kártyákat, mint amennyire a grafikus kártyák fontosak manapság."
Kulcsszavak: ASUS processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50