BT-hálózaton a Media-Saturn üzletlánc

forrás Prim Online, 2006. április 21. 08:50
A BT elnyerte a Media-Saturn üzletcsoport európai hálózati megoldásának kiépítésére és irányítására kiírt pályázatot. A csoport Media Markt és Saturn üzleteivel Európa legnagyobb kiskereskedő lánca a fogyasztói elektronika terén. A jövőben a Media-Markt és a Saturn Németországon kívüli összes 11 országbeli üzletét a csoport németországi, ingolstadti rendszerközpontjával kötik össze a BT MPLS hálózatán keresztül. A BT ugyancsak átveszi a kezdetben nyolc országos hálózat irányítását, amely különálló áruházakat köt össze országos központjukkal. Mindkét fél megegyezett, hogy a szerződés összegét nem hozzák nyilvánosságra.
A határokon átívelő, harmonikus hálózat segítségével könnyebb egységesíteni új helyszíneket, amely ezáltal elősegíti a csoport gyors növekedését. A szabványosított platform azt is jelenti, hogy új alkalmazásokat és IT szolgáltatásokat a jövőben gyorsabban lehet megvalósítani, a hálózaton keresztül pedig elérhetővé lehet tenni minden összekapcsolt áruház számára.

Ahogyan az üzletcsoport egyetlen helyről eléri a kapcsolódott országok és áruházak minden hálózati szolgáltatását, a jövőben szabványosított szolgáltatás-szintű megállapodások (Service Level Agreements) és eljárások vonatkoznak minden résztvevő számára. A vásárló így egy egységes minőségi szabványra számíthat, és probléma esetén csupán egyetlen összekötőhöz kell fordulnia.

A BT MPLS a Virtuális Privát Hálózatok (Virtual Private Networks – VPNs) Internet Protokol (IP) alapú modern hálózati szabványa. A technológia lehetővé teszi az adatok és az üzleti fontosságú alkalmazások - mint a kereskedelmi irányítási rendszer vagy a marketing anyagok előállítása - rangsorolását kevésbé időérzékeny alkalmazásokon keresztül, mint az e-mail vagy az internet-hozzáférés.
Kulcsszavak: hálózat BT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50