"Wii" lett a neve az új Nintendo játékkonzolnak

Milkovits Gábor, 2006. április 28. 06:46
A Nintendo véglegesen "Wii" névre keresztelte el következő generációs, eddig "Revolution" kódnéven emlegetett játékkonzolját.
Az információ a http://revolution.nintendo.com/ oldalon jelent meg, ahol a gyártó magyarázó szöveggel és egy kísérő animációval meg is indokolja a névadást. Eszerint az elnevezés elsődlegesen a magyarul "mi" jelentésű angol "we" személyes névmásra utal, ami azt szeretné hangsúlyozni, hogy a készülék mindenki számára készült, a profi játékosoktól a laikusokig. A két rövid i-t tartalmazó írásmód egyrészt az egyedi kiképzésű távvezérlő formájára, másrészt pedig a többszereplős, csoportos játéklehetőségekre (a két betű, mint egy-egy emberalak) hívja fel a figyelmet, amint az az animációból is kiderül. A szövegben a fő vetélytárs Sony is kap egy fricskát azzal, hogy a Nintendo kihangsúlyozza a Wii elnevezés könnyű megjegyezhetőségét kultúrától függetlenül mindenki számára úgy, hogy ehhez nincs szükség rövidítés használatára (nyilvánvaló ellentétben a PlayStation/PS-el).

Az új Nintendo játékkonzol az eddig megjelent részletek alapján valamivel kisebb teljesítményű, ám ebből adódóan észrevehetően olcsóbb is lesz, mint versenytársai, a már hónapok óta kapható Microsoft Xbox 360, illetve a novemberre várható Sony PlayStation 3. Ez persze nem feltétlenül hátrány, mivel szakemberek szerint a jó játékkonzol legfontosabb tartozékai nem a lélegzetelállító technikai újítások és funkciók, hanem a jó játékprogramok. A Nintendo Wii a jelenlegi menetrend szerint nyár végén kerül forgalomba, világszerte nagyjából egy időben.
Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50