LIFEBOOK E8110: A 15 hüvelykes kategória legkönnyebb noteszgépe

forrás Prim Online, 2006. május 18. 10:18
A Fujitsu Siemens új, Intel Napa technológiával ellátott, LIFEBOOK E8110 noteszgépe a 15 hüvelykes kategória legkönnyebbje. Az Intel Centrino Duo mobiltechnológiával ellátott gép 2,54 cm vastag és mindössze 2,4 kg. Fejlett biztonsági jellemzői közül említést érdemel a külön SmartCard csatlakozóhely és az opcionális ujjlenyomat-érzékelő.
A LIFEBOOK E8110 nagy teljesítményigényű irodai alkalmazásokhoz (pl. CRM és ERP) készült, de képfeldolgozásra és fejlesztői programok futtatására is rendkívül jól használható. E területek felhasználói kiemelkedő teljesítményt igényelnek alkalmazásaik problémamentes és hatékony futtatásához, és kényes adataik optimális védelmét is kiemelt szempontként kezelik.

A Fujitsu Siemens Computers az Intel első, kimondottan noteszgépekhez fejlesztett kétmagos processzorát, a Core Duo processzort alkalmazó Intel Napa technológiával biztosítja az elvárt teljesítményszintet. A belső tesztek tanúsága szerint a LIFEBOOK E8110 modell 10-20 százalékkal nagyobb teljesítményt kínál elődjénél.

Az Fujitsu Siemens Computers a LIFEBOOK E8110 biztonsági funkcióit is jelentősen továbbfejlesztette. A SmartCard csatlakozónyílás szükségtelenné teszi a külön adapter használatát, az opcionális ujjlenyomat-érzékelő pedig megakadályozza az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést. Az opcionális Trusted Platform Modul hardveresen tárolja a jelszavakat és a titkos kódokat.

Emelt szintű energiagazdálkodás és továbbfejlesztett dizájn

A mobil eszközöknél fontos szempont a hosszú akkumulátor-üzemidő. A Fujitsu Siemens Computers új generációs noteszgépei a legújabb 5200 mAh technológiájú akkumulátorral rendelkeznek. Az új LIFEBOOK E8110 maximális akku-üzemideje így elérheti akár a 12 órát is (modelltől és futtatott alkalmazásoktól függően).

A Fujitsu Siemens Computers új fejlesztései közé tartozik még az egyedülálló „EcoButton” megoldás. Ez az üzem közben egyszerűen aktiválható, integrált szoftver javítja az energiagazdálkodást. A felhasználó egyetlen gombnyomással maximálhatja gépe akkumulátor-üzemidejét. A vállalat a jövőben valamennyi új LIFEBOOK sorozatú noteszgépét ellátja az EcoButton megoldással.

A Fujitsu Siemens Computers új, ergonomikusabb dizájnt dolgozott ki a LIFEBOOK E8110 modellhez. A jobb csuklótámasznál, a touchpad felett kiegészítő egérgombokat helyezett el. Így a felhasználó még kényelmesebben tudja működtetni a jobb és a bal egérgombot.

Főbb műszaki adatok:

- A legújabb Intel Centrino Duo mobiltechnológia
o Intel Core Duo processzor: az első kétmagos mobilprocesszor
o Intel 945GM lapkakészlet (integrált grafikus lapkakészlettel)
o Vezeték nélküli LAN: Intel PRO/Wireless 3945 a/b/g
- Memória: DDR2-667 SDRAM (max. 4GB)
- Külön SmartCard csatlakozónyílás, opcionális ujjlenyomat-érzékelő és TPM modul
- Kijelző: 15 hüvelyk képátlójú XGA vagy SXGA+
- Súly: 2,4 kg (meghajtók nélkül)
- Az összes szokásos port (párhuzamos, soros) és új porttípusok (ExpressCard és SD kártya)
- ECO gomb
- Kiegészítő egérgombok a touchpad fölött

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14