Tükörreflexes digitális fényképezőgép a Sonytól

Milkovits Gábor, 2006. június 6. 22:18
A Sony nem sokkal a Konica Minolta megfelelő eszközeinek felvásárlását követően bemutatta első saját, cserélhető optikás, tükörreflexes digitális fényképezőgépét.
A cserélhető optikás, tükörreflexes (SLR, "Single Lens Reflex") digitális gépek általában az egyszerűbb kompakt gépeknél jóval komolyabb minőségű képek készítésére alkalmasak, ráadásul egyes modellekhez felhasználhatók az egyébként nem csekély összegbe kerülő, még az analóg típusokhoz gyártott kiegészítő objektívek is. A Sony-nak nincsen korábbi tapasztalata ezekkel a termékekkel, annak ellenére, hogy a cég jelenleg a második legnagyobb gyártó a digitális fényképezőgépek terén a Canon mögött. A lépés ugyanakkor szükségszerűnek látszik, tekintve, hogy a kompakt készülékek piaca gyakorlatilag megtelt, az árverseny óriási, a megtérülés ebből adódóan rendkívül alacsony, emellett pedig a kamerás telefonok is fenyegetik a jövedelmezőséget.

Az első modell, a Sony DSLR-A100 optikával 120 ezer, optika nélkül pedig 100 ezer jenbe (kb. 220, ill. 180 ezer Ft) fog kerülni Japánban, július végétől. Ez nagyjából az alsó árkategóriának számít, ami nem véletlen, szakemberek szerint ugyanis a Sony elsődleges célkitűzése az olyan vásárlók megnyerése, akik eddig egyszerűbb, kompakt masinákat használtak. Mivel a gép az ágazatból kivonult Konica Minolta Maxxum/Dynax optika-rendszerét használja, a korábban vásárolt ilyen objektívek a Sony fényképezőhöz is használhatók lesznek. A Sony a későbbiekben három Carl Zeiss lencsés objektívet is kínál majd a készülékhez, amelyből eleinte havi 80 ezer darabot szeretne értékesíteni a hazai piacon.
Kulcsszavak: kamera Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36