A Microsoft kiadta az Internet Explorer 7 utolsó béta tesztváltozatát

Milkovits Gábor, 2006. június 30. 05:43
Az Internet Explorer 7 Beta 3 a végleges kibocsátás előtti utolsó béta tesztváltozat, amely ebből következően gyakorlatilag a szoftver összes funkcióját tartalmazza.
A http://www.microsoft.com/windows/ie/default.mspx oldalról letölthető böngésző elsősorban a biztonság terén nyújt többet elődjénél. Ehhez egyfelől a biztonsági rések lehetőségének minimálisra csökkentését célzó változtatásokat eszközöltek, másfelől pedig új funkciókat építettek be. Ez utóbbiak közül kiemelten fontos a phishing adatlopási technikákat kiszűrő filter, valamint az ActiveX vezérlők ki- és bekapcsolását lehetővé tevő megoldás. Emellett a Windows XP Service Pack 2-vel is kompatibilis új Explorer böngésző a Vistára úgy települ rá, hogy a böngészőt esetleg elérő vírusprogramok nem tudnak behatolni az operációs rendszerbe. A biztonság kiemelt kezelése nem véletlen, ugyanis az Internet Explorer éppen azért veszített felhasználói táborából az utóbbi időben, mert számtalan biztonsági rést találtak rajta, amelyek sebezhetővé tették rosszindulatú támadásokkal szemben.

A biztonsági alkalmazások mellett az IE 7-es verzió olyan újításokat is tartalmaz, mint például az egyablakos böngészés, az RSS szolgáltatás támogatása, a keresővel kiegészített, karcsúbb eszközpult, vagy éppen a bővített nyomtatási lehetőségek. A Microsoft a végleges változat előtt valószínűleg még kiad egy-két úgynevezett „release candidate” verziót a böngészőből, ezek azonban már csak nem sokkal az év második felére ígért, befejezett Internet Explorer 7 előtt érkeznek majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14