Újra a Spy Sweeper bizonyult a leghatékonyabb kémprogramvédelmi szoftvernek

forrás Prim Online, 2006. július 1. 09:01
Az amerikai Lionbridge informatikai tesztsorozatán másodszor vizsgálta az intézmények számára kifejlesztett kémprogramvédelmi szoftverek teljesítményét. A VeriTest nevű szakítópróbán a Webroot fejlesztőcég Spy Sweeper Enterprise nevű megoldása lekörözte a Symantec és a Trend Micro vállalati antispyware termékeit.
A Lionbridge az egész világra kiterjedő partnerhálózattal rendelkezik. Tesztlaboratóriumok sora áll a rendelkezésére. Ezek egyikében két hónapon keresztül nyúztak három vállalati, azaz központilag menedzselhető, hálózati kémprogramvédelmi szoftvert: a Webroot Spy Sweeper Enterprise 2.5.1-et, a Symantec Antivirus Corporate 10.1-et és a Trend Micro Anti-Spyware Enterprise 3.0-t.

A vizsgálat nem a szoftverek kezelhetőségére, áttekinthetőségére irányult, hanem arra, képesek-e és milyen arányban megszabadítani a fertőzött rendszereket a kártevőktől. Százötven, véletlenszerűen kiválasztott reklámprogrammal, rendszerfigyelővel és trójaival fertőzték meg a tesztgépekből összeállított hálózatokat. Ezután megvizsgálták, milyen hatékonysággal képes a fenti három biztonsági szoftver észlelni és eltávolítani az egyes kémprogramokat. 68 reklámprogrammal (adware), 43 rendszerfigyelővel (system monitor) és 39 trójaival kellett a három biztonsági megoldásnak megbirkóznia.

A reklámprogramok 91%-át a irtotta ki a Spy Sweeper Enterprise, míg a Symantec Antivirus Corporate 65%-tól szabadítota meg a rendszert, a Trend Micro Anti-Spyware Enterprise csupán 35%-os eredményt ért el.

A rendszerfigyelőket illetően is a Spy Sweeper Enterprise vitte el a pálmát 88%-kal, következett a Symantec 21%-kal, majd a Trend Micro 14%-os eredménye zárta a sort.

A trójaiak közül a Spy Sweeper Enterprise 97%-ot fogott meg és takarított ki a hálózatról. A Symantec 62%-ot ért el, a Trend Micro pedig csak 33%-ot.

A Spy Sweeper Enterprise sikerének titka folyamatosan működő intelligens pajzsaiban rejlik, melyek még azelőtt ’’megfogják’’ a kémprogramokat, mielőtt azok a rendszerre feltelepülhetnének, másrészt a jelenleg legnagyobb, napjainkra 140 000-es elemszámot elért kémprogram-adatbázisának.

A Spy Sweeper Enterprise nemrég megjelent 3.0-ás verziója a VeriTesten részt vett verzióhoz képest négy új intelligens pajzzsal van felszerelve és minden eddiginél hatékonyabb módon képes a rootkitek eltávolítására is.
Kulcsszavak: Nollex Webroot security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50