HP-BT: informatikai kommunikációs hálózat az Aker Kvaerner részére

forrás Prim Online, 2006. július 8. 12:06
A világ egyik vezető műszaki és építőipari szolgáltatója, a technológiai termékeket és integrált megoldásokat szállító Aker Kvaerner a HP-t és a BT-t választotta ki, hogy gyors IT és kommunikációs környezetet biztosítsanak számára.
Az Aker Kvaerner műszaki vállalat világszerte számos iparág területén működik, többek között az olaj- és gáziparban, finomító- és vegyiparban, bányászati iparban, fémiparban, gyógyszeriparban és a biotechnológiai iparban, energiaiparban, papíriparban. Mindezen területeken hamar beindítható, gyorsan megvalósítható és rövid határidőre elkészülő projektekre van az üzletmenetben szükség.

A HP és a BT szövetsége egységes nemzetközi IT szervezetbe integrálja a norvég székhelyű cég számítástechnikai és kommunikációs hálózatait. Az öt évre szóló, várhatóan 50 millió dollár értékű szerződés kiterjed az összes számítástechnikai és kommunikációs infrastruktúrára.

A megállapodás átfogja az összes távközlési szolgáltatási területet. Az első részletes szolgáltatások az Aker Kvaerner irodáit és telephelyeit összekötő nagy kiterjedésű hálózatát (WAN) fedik le és biztonságos Internet elérést tesznek lehetővé. Ezt várhatóan további szolgáltatások követik az idei év hátralévő részében.

"Ez a megállapodás nemzetközi szinten jelentős megtakarítást eredményez az Aker Kvaerner számára és világszerte egységes szolgáltatást nyújt IT szolgáltatásunk ezen kritikus területén" - mondta Frode Strand, az Aker Kvaerner nemzetközi IT alelnöke. "Adat- és hangátviteli kommunikációs infrastruktúránk nem volt egységes, és bár az elmúlt évek során számos fejlesztést végeztünk, egyetlen nemzetközi partner kiválasztása lényegesen alacsonyabb árak elérését, világszerte egységes szolgáltatási színvonalat és folyamatos teljesítménymérést is magában foglaló rugalmas szerződési struktúrát tesz lehetővé, ami évről évre szavatolja a költségek lefaragását."

A szerződés kibővíti az Aker Kvaerner kapcsolatait a HP-vel. A HP jelenleg adatközpontot, szervereket és számítógépeket biztosít az Aker Kvaernernek.

A HP és a BT 2004 májusában jelentette be egy stratégiai szövetség piacra lépésének terveit, megcélozva a nemzetközi IT és hálózati piacban rejlő növekedési lehetőségeket. A kommunikációs és IT ágazat konvergenciájával a szövetség lehetőséget kínál a BT és a HP részére egyesített képességeik kihasználására, hogy emelt szintű szolgáltatásokat kínáljanak a növekvő nemzetközi számítástechnikai és távközlési hálózatok piacán.
Kulcsszavak: BT HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14