Kiemelt frissítésként érkezik majd az Internet Explorer 7

Milkovits Gábor, 2006. július 27. 07:34
A Microsoft illetékese szerint az Internet Explorer böngésző következő, 7-es verziója kiemelt fontosságú frissítésként, az Automatikus Frissítés funkción keresztül kerül majd továbbításra a Windows XP felhasználók részére.
Gary Schare, a Microsoft IE termékmenedzsere egy interjúban jelentette ezt be, ahol azt is elmondta, hogy a böngésző jelentősen megnövelt biztonsági háttere lehetővé teszi az ilyen módon való terjesztést. Az előző, vagyis jelenlegi legfrissebb IE6-ot sok kritikusa egyszerűen „svájci sajt” névvel illette a sok biztonsági rés miatt. Éppen emiatt a Microsoft mindenki számára az új, 7-es verzió mielőbbi telepítését javasolja a negyedik negyedéves megjelenést követően. A szoftverkonszern június végén adta ki a következő generációs böngésző harmadik, utolsó béta tesztváltozatát.

A főként biztonsági javítófoltok telepítését elősegítő, Automatikus Frissítésen keresztül történő terjesztés nem jelenti azt, hogy akiknek aktív ez az alkalmazásuk, azoknak kötelező lesz majd megújítaniuk Explorer szoftverüket. A felhasználóknak meglesz a lehetőségük arra is, hogy egy az új funkciókat is felsoroló felbukkanó ablakon a „mégse”, vagy a „később” opciók mellett döntsenek. Ezen kívül a vállalati ügyfelek még a héten hozzájuthatnak egy olyan speciális eszközhöz, amely éppen az IE7 automatikus letöltését blokkolja. Erre a Service Pack 2 XP szervizcsomag tapasztalatai alapján lehet szükség, akkor ugyanis több felkészítetlen céges rendszeren átmeneti gondokat okozott a jelentős frissítőcsomag, amely az automatikus letöltéssel érkezett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14