Meghackelték Mitnick weboldalát

Genda Csongor Zoltán, 2006. augusztus 23. 18:13
A valamikori hacker, Kevin Mitnick weboldala hétvégén hackertámadás áldozatául esett - nyilatkozta maga Mitnick a Cnetnek.
Azt nem lehet tudni, hogy kik az elkövetők, de a támadás útvonalát visszakövetve kiderült, hogy a tettesek Pakisztánból hajtották végre merényletüket. Mivel az exhacker személyes adatokat nem tárolt az említett szervereken, így különösebb kár nem érte őt, ám az online bűnözők csúnyán elrondították a feltört honlapokat, ami mindenesetre nem vet jó fényt a jelenleg biztonsági szakemberként működő Mitnickre.

A Zone-h.org IT-portál jelentése szerint a magát FBH monogrammal megjelölő csoport a következő négy, Mitnick tulajdonába tartozó honlapot törte fel: www.defensivethinking.com, www.mitsec.com, www.kevinmitnick.com, valamint www.mitnicksecurity.com.

"Ezt a tettet csak úgy tudnám minősíteni, hogy ez már a primitívség tetőfoka. Mikor jómagam is hackerként tevékenykedtem, sosem rondítottam el ily módon mások site-ját, mert az véleményem szerint már kimeríti a vandalizmus fogalmát" - nyilatkozta a most áldozatként reflektorfénybe került Mitnick, akit 1995-ben majd öt év börtönbüntetésre ítélt a bíróság tettei miatt.
Kulcsszavak: hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55