Fujitsu Siemens: Új ESPRIMO modellek Intel vPro technológiával

Egyszerűbb adminisztráció, nagyobb biztonság

forrás Prim Online, 2006. szeptember 7. 12:12
A folyamatosan bővülő vállalati rendszerek eredményeképp a rendszergazdák sokszor nincsenek könnyű helyzetben. A Fujitsu Siemens Computers elsősorban rájuk gondolt, amikor megtervezte a legújabb Intel vPro technológiára alapuló ESPRIMO professzionális PC-ket. Az Intel új technológiájának bejelentésével egyidőben bemutatott helytakarékos ESPRIMO E5916 és ESPRIMO P5916 professzionális mikrotorony kivitelű termék javítja a rendszerfelügyeletet, a biztonságot és az energiafelhasználást.
Az IT-infrastruktúra gördülékeny üzemeltetéséhez a rendszergazdáknak mindenekelőtt könnyen adminisztrálható rendszerekre van szükségük. Ideális esetben a kliensadatok gyűjtése központilag történik, a szoftverfeltöltés a rendszer leállítása után is tovább fut, mindig rendelkezésre áll a vírusok és az illetéktelen hozzáférés elleni hatásos védelem, a hibajavítási funkciókat pedig az adatközpontból lehet vezérelni. Az Intel vPro-alapú ESPRIMO E5916 és ESPRIMO P5916 rendszereknél e feltételek mindegyike adott, sőt további funkciók is egyszerűsítik az IT-adminisztrációt. Az Intel vPro technológiát például jól kiegészíti a Fujitsu Siemens Computers DeskView felügyeleti megoldása, amellyel a PC kikapcsolt állapotában is elvégezhető a szoftverfrissítés. A rendszer javításához többé nincs szükség helyszíni adminisztrátorra, így a feladat idő- és erőforrásigénye is csökken.

Alacsonyabb telepítési és adminisztrációs költségek

A Fujitsu Siemens Computers augsburgi létesítményének másik fejlesztése, a DeskView Load alkalmazás lehetővé teszi, hogy a gépet a gyárban előkonfigurálják, és előre telepített egyedi szoftvercsomaggal szállítsák a megrendelőnek. Az ilyen, kivételesen ügyfélspecifikus számítógépeknél a meghajtóprogramok gyors és hatékony telepítése csupán egy az előnyök közül. A különleges üzembehelyezési és felügyeleti eljárásnak köszönhetően a bevezetési szakaszban minden rendszer ugyanazzal a jelszóval aktiválható. A DeskView Load pedig a korábbi időigény mintegy ötödére csökkenti a telepítés hosszát. A DeskView megoldás egyszerűsíti a készlet- és eszközgazdálkodást, valamint a patch-kezelést. Az Altirisszal közösen a Fujitsu Siemens Computers stabil alapot teremt a heterogén platformok adminisztrálásához.

Biztonság: minden egy kártyán

Az ESPRIMO E5916 és ESPRIMO P5916 többféle fejlett biztonsági jellemzővel is rendelkezik. Operációs rendszertől függetlenül hamarabb azonosítja a vírusokat és a rosszindulatú támadásokat, és jóval gyorsabban teríti a vírusvédelmi frissítéseket, mint elődei – a frissítések még a gépek kikapcsolt állapotában is eljutnak az egyes PC-kre. A szintén a vállalat által kifejlesztett SmartCase segítségével a gép egyszerűen megakadályozza a kényes adatok illetéktelen elérését. Az összes jelszót SmartCardra menti – így ez az egyetlen „kulcs", amely hozzáférést biztosít a PC-hez.

Nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás

Az energiahatékonyság egyre fontosabb infrastrukturális kérdés a számítógépeknél. Ezért az Intel energiatakarékos jellemzői mellett a Fujitsu Siemens Computers más praktikus eszközöket is kínál az energiafogyasztás – és ezen keresztül a költségek – csökkentéséhez. A kapcsolt monitorkimenet például automatikusan kikapcsolja a monitort a PC leállításakor, míg a „power scheme silent” funkció kisebb terhelés idején csökkenti a processzor kimeneti teljesítményét, így áramfogyasztását is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14