Háttérbe vonul Siilasmaa, Kimmo Alkio az új F-Secure vezér

forrás Prim Online, 2006. szeptember 26. 12:00
Az F-Secure bejelentette, hogy a cég alapítója és vezérigazgatója, Risto Siilasmaa 2006. november 6-ával a vezérigazgatói tisztségből visszavonul, és a továbbiakban az igazgatótanács elnöki pozícióját tölti be. Ezzel egy időben a vezérigazgatói széket a Nokia Corporationtől visszatérő Kimmo Alkio foglalja el.
Az F-Secure-t 1988-as megalapítása óta vezető Siilasmaa irányítása alatt a vállalat Finnország egyik legnevesebb informatikai és kommunikációs cégévé vált. Az informatikai és kommunikációs iparág egyik kiadója, az iparág szereplőinek hírnevét kutató finn Tietokone tanulmányában az F-Secure a harmadik helyen áll. Az F-Secure emellett jelentős, a jövője szempontjából fontos piacvezető pozíciókra tett szert: 25 százalékos részesedéssel rendelkezik az európai és észak-amerikai internetszolgáltatók biztonsági szolgáltatásainak egyesített piacán. A mobilbiztonság tekintetében az F-Secure világvezető a mobilszolgáltatók által kínált adatbiztonság terén. A növekedés és adózott eredmény szempontjából a vállalat kiemelkedő fejlődést ért el az elmúlt néhány évben.

"Az F-Secure remek formában van. Az elmúlt évek megbízható profitot hoztak, és sikerült globális vezető pozíciót szereznünk a stratégiailag fontos piacokon. Az igazgatótanács elnökeként támogatni fogom az új vezérigazgatót - különösen a stratégiai irányok szem előtt tartása tekintetében" - mondta Siilasmaa. "A karrieremben két célom maradt: egy új, nemzetközileg terjeszkedő vállalatot létrehozni és a legnagyobb globális cégek egyikénél dolgozni. Mindkét célom feltételezi az új környezetben való intenzív tanulást. Egy új vállalat elindítása lehetővé tenné számomra, hogy próbára tegyem az F-Secure-nál töltött idő során szerzett szakértelmemet. Egy nagyvállalatnál pedig lehetőségem nyílna belülről betekinteni egy nagyméretű szervezet és annak folyamatainak működésébe. Ugyanakkor konkrét terveket nem készítek november előtt: addig az F-Secure vezérigazgatójaként teljes körűen ellátom feladataimat."

Pertti Ervi, az igazgatótanács korábbi elnöke az igazgatótanács elnökhelyetteseként folytatja munkáját.

Az újonnan kinevezett vezérigazgató, Kimmo Alkio 2005 márciusáig az F-Secure műveleti igazgatójaként, majd a Nokia Corporation hálózati tanácsadásért és integrációért felelős alelnökeként dolgozott. Ezt megelőzően 14 évig a Digital Equipment Corporation és a Compaq vállalatoknál töltött be különböző vezető pozíciókat Svájcban, Németországban és az Egyesült Államokban. Az informatikai és kommunikációs iparágban eltöltött húsz éve során üzemeltetőkkel, nagyvállalatokkal és a szektor további résztvevőivel működött együtt, így kiváló lehetősége volt arra, hogy előmozdítsa az F-Secure üzletvitelét és szolgáltatókra összpontosító stratégiáját.

Kimmo Alkio a Texas A&M University hallgatójaként BBA fokozatot, majd a Helsinki University of Technology egyetemen Executive MBA diplomát szerzett. Jelenlegi pozíciója mellett az Aldata Solutions igazgatótanácsában alelnöki posztot tölt be.
Kulcsszavak: F-Secure

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59