Backbase-BEA megállapodás a nagyvállalati AJAX-megoldásokért

forrás Prim Online, 2006. október 5. 11:19
A Backbase és a BEA Systems bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Visual AJAX Integrációs Projektben való együttműködésről - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
Az AJAX (JavaScript és XML aszinkron kérésekhez) interaktív webalkalmazások készítését támogató technológia. Segítségével a fejlesztők a hagyományos HTML-oldalakhoz képest kifinomultabb weboldalakat tudnak létrehozni, melyek a látogatók számára számos felhasználóbarát és kényelmi funkciót nyújtanak. Az AJAX használatának további előnye, hogy a felhasználó által megváltoztatott oldalakat nem kell minden alkalommal, teljes egészében letölteni, a lapnak csak azon része frissül, ahol a bevitt információ található. A weblap JavaScriptek segítségével küldi el és fogadja az információkat, melyek mennyisége kicsi, hiszen csak a módosított részekre vonatkozik, így a webalkalmazások gyorsasága is növekszik.

Érthető módon a nagy- és középvállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az AJAX-technológiára. Fontosnak tartják azonban, hogy olyan méretezhető és biztonságos AJAX-megoldás álljon rendelkezésükre, amely jól illeszkedik a meglévő vállalati rendszerekhez. Ilyen megoldások kialakítása érdekében indította útjára a Backbase és a BEA Systems közös integrációs projektjét. A projekt célja, hogy a Backbase átfogó AJAX-fejlesztési keretrendszert integrálják a BEA Workshop Studioba.

A projekt más szempontból is fontos az AJAX-technológia számára. Ma az AJAX-fejlesztéseket többnyire egyszerű, szöveges szerkesztőprogramokkal végzik. Azonban, ahogy Jouk Pleiter, a Backbase egyik alapítója és ügyvezetője a bejelentés kapcsán megállapította: „A technológia érettebbé válásával nő az igény az AJAX-alkalmazások vizuális fejlesztésére, ideálisan az ipari szinten szabványosnak tekinthető Eclipse környezetből.” Az idei év Legjobb Kereskedelmi Eclipse alapú eszközének megválasztott BEA Workshop Studio megfelelő  IDE-környezetet nyújt az ilyen típusú fejlesztési munkákhoz. Az integrációs projekt eredményeképpen az Eclipse for Visual AJAX Development terméket fejlesztik tovább a Backbase AJAX-fejlesztői keretrendszerének segítségével.

A BEA széles körű AJAX-stratégiával rendelkezik, mely áthatja fejlesztőeszköz-, szerver és portál termékvonalát egyaránt. A WebLogic Servert felkészítették arra, hogy AJAX-szerver platformmá váljon. Képes meghatározni az aszinkron kérések válaszadási követelményeit, megkülönböztetve őket azoktól, amelyek az oldal frissítését eredményezik. A FutureResponseServlet segítségével pedig menedzselhetők az aszinkron lehívási kérések, jelentősen csökkentve a szerver oldali thread erőforrások terhelését. A BEA portál termékei közül a WebLogic Portal és az AquaLogic User Interaction már évek óta használja az AJAX-eszközöket. Adaptive portlet technológiájuk lehetővé teszi, hogy a felhasználók több platformot átfogó AJAX-alapú alkalmazásokat hozzanak létre a számukra megfelelő fejlesztési paradigma – például JSF, Struts, .NET – alkalmazásával.


További információ: http://www.alerant.hu/bea-termekek/wl-workshop-bea-termekek.html

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50