A McAfee felvásárolta az Onigmát

forrás Prim Online, 2006. október 23. 17:29
A McAfee 20 millió dollárért felvásárolta a magánkézben lévő Onigma vállalatot. A cég a bizalmas adatok védelmét, nyomon követését, valamint azoknak a vállalat elhagyását megakadályozni képes adatvédelmi megoldásokat kínál.
Az Onigma piacvezető tartalomalapú adatveszteség-megelőző (DLP) termékének akvizíciójával a McAfee létrehozta kliensalapú adatveszteség-megelőző megoldását, a McAfee Data Loss Preventiont. Az alkalmazás segít a vállalatokat a szervezeten belülről, illetve kívülről eredő jogosulatlan adatátvitelből eredő kockázatokkal szembeni védekezésben.

A McAfee Data Loss Prevention ellenőrzi és védi a birtokolt és bizalmas információkat, beleértve az üzleti titkokat, a szellemi tulajdonokat, a jogi és pénzügyi dokumentációkat, az ügyfelekkel folytatott kommunikációt és a személyes információkat. Lehetővé teszi az adatátvitel megakadályozását a meghatározott vállalatbiztonsági irányelvekkel összhangban. A McAfee Data Loss Prevention az alábbi funkciókkal rendelkezik:

  • Univerzális védelem, amely megakadályozza a bizalmas adatok veszteségét a kommunikációs csatornák széles köre esetében.
  • Tartalomérzékeny adatvédelem, amely megakadályozza a kényes adatok átvitelét, akár másolás/beillesztés, az eredeti forrásnál végzett képernyőmentés (screen capture), akár tömörítés vagy kódolás esetén is.
  • A „Védelem útközben” funkció megakadályozza a bizalmas adatok átvitelét végpontok és laptopok esetében, függetlenül a felhasználó tartózkodási helyétől és a hálózati kapcsolat státuszától.

A McAfee Data Loss Prevention Host megoldást egészíti ki a McAfee Secure Internet Gateway a nem-Windows alapú eszközök – mint például a Blackberry – adatvesztesége elleni védelem révén. A tartalomalapú adatveszteség-megelőzés hibrid (azaz hálózati és kliensoldali) alkalmazásával a McAfee a vállalati igényeket tökéletesen kielégítő, átfogó adatveszteség-megelőző megoldást biztosít. Számos, kezdetben csupán átjáró alapú adatveszteség-megelőzést alkalmazó szervezet döntött a kliensalapú adatveszteség-megelőzés bevezetése mellett, mivel az átjáró alapú DLP-megoldások nem képesek az érzékeny adatok nem hálózati kommunikációs csatornákon – mint például a másolást/beillesztést, képernyőmentést vagy nyomtatást lehetővé tevő alkalmazásokon – keresztül történő adatátvitelét meggátolni. Az átjáró alapú DLP-megoldások ezen felül nem tudják az adatok más fizikai eszközökre – például USB-eszközök, illetve egyéb hordozható eszközök útján – történő átvitelét megakadályozni.
Kulcsszavak: McAfee

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36