EMC: megújuló Symmetrix, Clariion és Cellera tárolók

Kovács Attila, 2006. október 25. 16:16
EMC Magyarország mai sajtótájékoztatóján új tárolórendszereket és továbbfejlesztéseket jelentetett meg. Bárány Zsolt, a cég kereskedelmi képviselője kiemelte a nagyvállalatok számára készített Symmetrix DMX-3-as rendszert, a közepes nagyságú vállalatok kedvelt termékét, a Clariion CX-3 sorozatú tárolórendszert, a Disk Library névre keresztelt virtuális szalagkönyvtárrendszert és a Celerra NS IP rendszer. Az új portfólió az adatok teljes életciklusát felügyelő infrastruktúra alapja.
Az ez év harmadik negyedének főbb pénzügyi jellemzői: 2,8 milliárd dollár árbevétel, amiből a rendszerek 46, a szoftvertermékek 38, a szolgáltatások pedig 15 százalékkal részesedtek. A 2006/Q3 volt az EMC történetének legjobb negyedéve. A fejlesztésekre költött  pénzek ebben az évben 2005-höz képest 20 százalékkal növekednek, és a tervek szerint elérik az 1,2 milliárd dollárt.  A cég 3 év alatt 7 milliárd dollárt költött akvizíciókra, a saját fejlesztés aránya 3 milliárd dollár volt, így összességében 10 milliárd dollárt fordított a cég fejlesztési célú kiadásokra.

Az EMC a következő termékújításokat vezeti be:

A Symmetrix DMX-3 950-es modellt, egy új belépő modellt a nagyvállalati szintű adattárolás világába. A rendszer versenytársainál 70%-kal hatékonyabb a tápellátás kihasználása terén, még több kapacitást, teljesítményt és funkcionalitást egyesítve. A Symmetrix DMX-3 950 a DMX-3 sorozat összes funkcióját biztosítja. Ideális a fizikai helynek és tápellátásnak egyre inkább szűkében lévő adatközpontok számára; az EMC SRDF/S (szinkron) és a SRDF/A (aszinkron) szoftverekkel,  a világ legmegbízhatóbb és legelterjedtebb távoli adattükrözési megoldásainak használatával pedig kulcsfontosságú szerepet tölthet be egy vállalat üzletmenet-folytonossági stratégiájában.

A 4 Gb/s sebességű új CLariion Ultrascale CX-3 sorozat rendszer kombinált Fibre  Channel/iSCSI kapcsolatai fejlettebb funkcionalitást, akár 49 százalékkal nagyobb iSCSI- és 74 százalékkal nagyobb Fibre Channel teljesítményt biztosít a versenytársaknál kombinált környezetekben. Sőt, az új Navisphere Quality of Service Manager szoftverrel a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy lefoglalják a Clariion erőforrásokat az alkalmazások szolgáltatásszintjének biztosításához, valamint a Navisphere újdonságaival, egy varázsló alapú felügyeleti eszközzel egyszerűbben állítható be a tömb és akár 70 százalékkal csökkenthető a szokásos konfigurációs lépések száma.

A Clariion CX-3 Ultrascale rendszerek képességeit kiaknázó, harmadik generációs EMC Disk Library kétszer akkora teljesítményre képes, mint elődje. Az EMC Disk Libraryból mindössze két év alatt 70 petabájtnyi kapacitást helyeztek üzembe a világon, és az eszköz a nyílt szalagos tárolókönyvtárak (VTL) piacán a legtöbb konfiguráció és alkalmazás támogatására képes.

A Celerra NS IP rendszer új modellje a Clariion CX-3 UltraScale architektúrára építve, beépített funkciók garmadájával kínál kiemelkedő gazdasági előnyöket a szokásos fájlkiszolgálókhoz képest. Az új Celerra NS40, NS40G, NS80 és NS80G modellek az új generációs EMC kártyaszerver-technológiáját alkalmazzák a jobb teljesítmény, méretezhetőség és rendelkezésre állás érdekében.

Bárány Zsolt elmondta, Magyarországon is jól teljesítenek az EMC termékek. „Itthon is látszik az, hogy az EMC innovatív hozzáállása a technológiafejlődéshez meghozza a gyümölcsét. Szeretnénk, ha úgy ismernének bennünket, mint akik a legfejlettebb technológiát és legújabb fejlesztésekkel ellátott eszközöket kínálják. Elkötelezettségünket bizonyítja az, hogy több neves piaci szereplő (RSA, Network Intelligence) most már az EMC család tagja. A pozitív üzleti eredmények is megerősítenek bennünket abban, hogy jó irányban haladunk. Arra törekszünk, hogy vásárlóink eszközeinkkel a leghatékonyabb és eredményesen kezelhessék és védhessék adataikat.”

A bejelentett fejlesztések mindegyike vagy már most, vagy decemberrel bezárólag elérhető és megvásárolható lesz.

A Prím Online kérdéseire adott válaszok: az Avnet mint disztribútor mellett 5-6 partner és további 12 viszonteladó foglalkozik EMC eszközök forgalmazásával Magyarországon; a Dell disztribútor Humansofttal napi kapcsolata van az EMC Magyarországnak; az eddigi hazai eladások és a jövő egy évének eladási terveiről nem nyilatkozott az EMC képviselője. 
Kulcsszavak: tároló EMC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14