A SAS és a Sun közös világrekordot állított fel

forrás Prim Online, 2006. október 26. 13:02
A SAS adatintegrációs rendszere Sun processzoros szervereken működtetve 250 százalékkal teljesíti túl a legjobb gyártók alkalmazásait.
Új világrekordot állított fel a vezető üzleti intelligencia szállító SAS és a Sun Microsystems ETL (adat kinyerés, transzformáció és betöltés) tesztjei során. Az eredmények szerint a SAS Enterprise Data Integration Server megoldása a Sun SPARC processzoros szerverével együttműködve minden eddiginél gyorsabbnak bizonyult.

Egyre több vállalat vesz igénybe BI eszközöket arra, hogy hatékonyan tudja lekérdezni és elemezni gyors tempóban növekvő adatállományait. A hatékonyság egyik legfontosabb feltétele az adatok minőségének biztosítása mellett a gyorsaság. A SAS és a Sun közös tesztje során a teljes ETL folyamatot 1 óra alatt hajtották végre 3,9 terabyte mennyiségű adaton, amellyel 81,2 GB/óra/CPU sebességet sikerült elérni. Ez új világrekordnak számít.

„A mai szervezeteknek minden eddiginél gyorsabban növekvő adatmennyiséggel kell szembe nézniük, amely korábbi ETL technológiával már nem kezelhető. Ennek eredményeként a legtöbb intézmény és vállalat olyan megoldásokat keres, amelyekkel gyorsítani lehet az adatok kezelését. Ilyenkor a szervezetek hardver beszerzésre is óriási összegeket áldoznak.” nyilatkozta Allain Russel, a SAS stratégiai senior elnökhelyettese.     

A SAS és a Sun globálisan együttműködő partnerek immár 13 éve. A SAS piacvezető CRM, SRM és adattárház alkalmazásai a Sun világelső nyílt és skálázható hardver platformjára optimalizálva kiemelkedő eredményekre képesek. Közös ügyfeleiknek valódi versenyelőnyt kínálnak, amely szorosabb és eredményesebb kapcsolatot jelent a vevőikkel, partnereikkel, beszállítóikkal és alkalmazottaikkal. Ezek végső soron a bevétel és a piaci részesedés emelkedéséhez vezethetnek a költségek csökkentése mellett. 

Sajtóközlemény

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50