Sophos Anti-Virus technológia integrálása Webroot termékekbe

forrás Prim Online, 2006. október 26. 13:43
A Webroot és a Sophos a mai napon bejelentették azt a technológiai együttműködést, amely a piac számára a védelem új szabványát állítja fel a legveszélyesebb internetes biztonsági fenyegetések ellen. Az együttműködés eredményeképpen a Webroot licenszelni fogja a Sophos anti-virus technológiáját bizonyos végfelhasználói és vállalati Webroot termékekhez.
Az új Webroot megoldások a Sophos fejlett anti-virus kutatásait és technológiáit fogják integrálni a Webroot díjnyertes kémprogramírtó szoftverébe, a Spy Sweeper termékbe, a végfelhasználók és vállalatok részére kíváló védelmet biztosítva mind a kémprogramok, mind a vírusok ellen egy integrált és könnyen használható megoldásként. A Webroot ezen új termékei az év későbbi részében lesznek elérhetőek.

„Csak az elmúlt hónapban több, mint 4000 új kártevőt fedeztek fel, és mindegyik védtelen számítógépeket célzott meg. Az otthoni felhasználók most először részesülhetnek abban az erőteljes iparágvezető vírusvédelemben, amely a vállalatokat és szervezeteket már 20 éve védi.” – mondta Steve Munford, a Sophos vezérigazgatója. „Az ügyfelek csak nyernek, mert a Sophos és a Webroot is elkötelezett a legújabb kutatások és innovatív biztonság irányában. Továbbá ez a szövetség egy fontos része a Sophos azon stratégiájának, amellyel felhívják a figyelmet a legjobb termékeink iránt az interneten születő fenyegetések ellen.”

A kémprogramírtó technológiák első szállítói közül a Webroot díjnyertes Spy Sweeper termékeinek sora 2003 óta védi a végfelhasználókat, vállalatokat a kémprogramok legrombolóbb és legkifinomultabb formái ellen. A Sophos szintén számos nemzetközi elismerést gyűjtött be díjnyertes vírus észlelési és eltávolítási technológiáiért olyan független víruslaboratóriumoktól, mint a ICSA, a Virus Bulletin és a West Coast Labs.

A vásárlók most már élvezhetik mindazt a párját ritkító védelmet, amelyet a SophosLabs kutatóinak globális hálózata és a Webroot Phileas technológiájának kémprogramkutatási részlege nyújt.

„Nem kétséges, hogy a kémprogram és a vírus a két legveszélyesebb internetes fenyegetéstípus, amelyekkel a PC felhasználók napjainkban szembesülhetnek.” – jelentette ki David Moll, a Webroot Software vezérigazgatója. „ Az elmúlt év folyamán szemtanúi lehettünk nemcsak a kémprogramok egyre növekvő számának és nagyobb károkozásuknak, de ezen fenyegetések keveredésének és egyre nagyobb terhelésének is. A Sophos erőteljes és bizonyított anti-virus technológiájának Spy Sweeper termékünkbe történő integrálásával a felhasználókat ezekkel a fenyegetésekkel szemben egy egyedülálló, intuitív megoldással fogjuk tudni védeni.”
Kulcsszavak: security Sophos Webroot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55