Novell Access Manager 3: a hozzáférés-kezelési megoldás új változata

forrás Prim Online, 2007. január 16. 16:21
A termék biztosítja a tágabb értelemben vett vállalati környezet, azaz az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak problémamentes, biztonságos hozzáférését a web alapú tartalomhoz és vállalati alkalmazásokhoz – a biztonsági szint és az információk elérhetőségének korlátozása nélkül. Problémamentesen integrálja a Novell biztonsági megoldásait, amelyekkel csökkenthetőek a kockázatok és fellendíthető az ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolattartás.
A Novell Access Manager platformok és címtárszolgáltatások széles körét támogatja, és megfelelő rugalmassággal kezeli akár a legbonyolultabb multinacionális vállalat informatikai környezetét is. A Gartner Inc. a 2006  második félévére vonatkozó, a webes hozzáférés-kezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette.

A Gartner „Magic Quadrant for Web Access Management, 2H06” elemzésében a piaci szereplőket elképzeléseik, illetve azokkal kapcsolatos megvalósítási képességük alapján értékelte, majd az eredményeiknek megfelelően osztályozta őket. Ez alapján a vállalatok lehetnek vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Gartner szerint a vezető kategória szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen. A tanulmány a Novellt egyértelműen a vezető vállalatok körébe sorolja és kiemeli, hogy a Novell az Access Manager 3-as verziójának megjelentetésével nagyot lépett előre a webes-hozzáférés-kezelés területén.

„Minden vállalatnak, amelynek szabályozásoknak vagy kormányzati előírásoknak kell megfelelnie, összetett hozzáférés-kezelési megközelítésre van szüksége” – mondta Kent Erickson, a Novell alelnöke és a személyazonosság- és biztonságkezelésért felelős vezérigazgatója. „A Novell Access Manager 3 segítségével nem csupán erősebbé válik a biztonsági szabályozás a tágabb értelemben vett vállalati környezetben, vagyis a partnerek és ügyfelek számára is, hanem leegyszerűsíthető a hozzáférés és növelhető a termelékenység, ezzel együtt pedig idő és pénz takarítható meg” – tette hozzá Erickson.

A Novell Access Manager 3 előnyei:

ˇ    Hozzáférés kockázatok nélkül – biztonságos, problémamentes hozzáférést biztosít a webes és vállalati alkalmazásokhoz a felhasználóknak, a vállalatban betöltött szerepkörük vagy előre meghatározott igényeik alapján.
ˇ    Megfelelés a szabályozásoknak – olyan jelentéseket generál, amelyek részletesen tartalmazzák a hálózati hozzáférési eseményeket, például azt, hogy ki hitelesítette magát egy adott erőforrás használatához annak elérése során.
ˇ    Központosított adminisztráció – nincs szükség több különálló adminisztrációs eszközre, így csökkenthető a felhasználói hozzáférések kezeléséhez szükséges idő és költség.
ˇ    Leegyszerűsített, összevont személyazonosság-kezelési megoldás és hozzáférés-kiosztás – kihasználja a vezető iparági szabványok, például az SAML és a Liberty Alliance protokollok előnyeit, és lehetővé teszi az alkalmazások számára az összevont megoldás használatát a tartalom módosítása vagy új szoftverek webszerverre történő telepítése nélkül.

A Novell Access Manager 3 egypontos webes beléptetéssel és problémamentes távoli hozzáféréssel nyújt egyedülálló megoldást a vállalati biztonság és hozzáférés-kezelés problémáira. Az új verzió teljes mértékben integrálja a szabványokon alapuló személyazonosság-kezelés megoldásait, így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a személyazonossághoz kapcsolódódó információikat a szervezeti és technikai kereteken belül biztonságosan osszák meg. Emellett a Novell Access Manager 3 innovatív megközelítést biztosít az integrált megoldások telepítésének leegyszerűsítésére, mivel képes dinamikusan fordítani a személyazonosság-kezelési szabványok között, például a Liberty Alliance és a Security Assertion Markup Language (SAML) között is. A Novell Access Manager 3 tartalmaz egy integrált, kliens használatát nem igénylő Secure Sockets Layer virtuális magánhálózatot (SSLVPN) is, amely lehetővé teszi a gördülékeny hozzáférés-kezelést és a szerep alapú hitelesítést a háttéralkalmazások felé. A termék a többfaktoros hitelesítés, az adattitkosítás, a kifinomult hozzáférés-kezelés, a szerep alapú hozzáférés-vezérlés és a vállalati hozzáférési irányelvek skálázható érvényesítése terén további fejlesztéseket tartalmaz.

A Novell Access Manager a Novell díjnyertes személyazonosság- és biztonságkezelési termékcsaládjának vezető terméke. A termék új verziója a Novell Identity Manager szoftvert és a vállalat piacvezető biztonságos információ- és eseménykezelési megoldását, a SentinelTM terméket webes hozzáférés-kezeléssel egészíti ki. A Novell biztonsággal és személyazonosság-kezeléssel kapcsolatos megoldásairól további információt a http://www.novell.com/solutions/securityandidentity címen talál.
Kulcsszavak: Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36