Everest 4.0-s verzió

forrás Prim Online, 2007. április 6. 14:40
Megjelent az otthoni felhasználók számára kifejlesztett Everest Ultimate Edition, valamint a vállalati felhasználóknak szánt Everest Corporate Edition legújabb, 4.0-s változata. Az Everest legújabb generációja támogatja többek között az IPMI és az ACPI interfészeket, összetettebb képet nyújt a grafikai hardverekről, és még pontosabban méri a számítógép teljesítményét.
A vezető alkalmazás- és hálózatmenedzsment szoftvereiről ismert kanadai Lavalys bejelentette az Everest termékcsalád 4.0-s verziójának általános hozzáférhetőségét. A felhasználók észrevételeit figyelembe véve kialakított diagnosztikai, sebességmérő és optimalizációs program, az Everest Ultimate Edition, valamint az Everest Corporate Edition hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftver több technikai újítást és számos finomítást tartalmaz.

Az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) támogatásával például a 4.0-s verzió még több szervermenedzsment és állapotfigyelő opciót nyújt a rendszeradminisztrátoroknak. A vállalati felhasználók pedig kiaknázhatják az új IPMI rendszerekben rejlő lehetőségeket szervereik biztonsági és stabilitási megfigyelésére. A megújult verzió támogatja az ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) nyílt szabványát is, mely lehetővé teszi az operációs rendszer számára a magasabb szintű energiagazdálkodást a szabványnak megfelelő számítógépeken.

Az átalakított hardverfigyelő modul több mint hetven új adatot közvetít a felhasználó számára, ilyen például a memória órajel, a CPU szorzó, a CPU FSB és a GPU órajel. A szintén továbbfejlesztett, rendszerstabilitást tesztelő modul a korábbi EVEREST-verzióknál még körültekintőbben ellenőrzi a hardverhibákat. Tartalmaz továbbá egy új, Buffered Write elnevezésű tesztet is, melynek segítségével mérhetjük az merevlemez és a flash meghajtók pufferelt írási sebességét.

Az OpenGL információk bővítésével már a videoadapterek, a textúraméretek, valamint a vertex és fragment program-felhasználási képességekről is tájékoztat az EVEREST. Az nVIDIA GeForce 8800 GTS/GTX videokártyák és az nForce 650i és 680i lapkakészletek legújabb technológiáinak támogatásával kombinálva pedig még átfogóbb segítséget nyújt a grafikai hardverek területén.

Létrejött az Everest hardverfigyelő moduljának transzparens integrálása is a Windows oldalsávba (Sidebar). Ezáltal még könnyebbé válik a hardverfigyelés, például a hőmérséklet, a feszültség és a ventilátorsebesség valósidejű mérésével.
Újdonság még az AMD Quad FX (4x4) platform támogatása is, ennek lelkét az AMD Athlon 64 FX-70 családba tartozó kétmagos processzorai adják.

Az Everest Ultimate Edition és az EVEREST Corporate Edition 4.0 a Lavalys honlapjáról (www.lavalys.com) tölthető le. A licencek megvásárolhatók közvetlenül a Lavalys online áruházában (www.lavalys.com/purchase.php) vagy a hazánkban a képviseleti és kizárólagos disztribútori feladatokat ellátó Sicontact Kft-nél. Azon felhasználók pedig, akik 2006. július 1. után vásárolt érvényes licenckulccsal rendelkeznek, ingyen jogosultak a legújabb verzióra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50