Mielőtt az IT-menedzser megőszülne

forrás Prim Online, 2007. május 2. 11:16
A USRobotics IPSec-alapú Virtual Private Network (VPN) támogatással bővíti a cég vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway (USRxx9108A) termékcsaládot. A program lehetővé teszi a Gateway fejlesztését, és azonnal letölthető.
Az IPSec-alapú VPN a ma használatban levő magánhálózatok közül az egyik legbiztonságosabb módja az interneten keresztüli bizalmas kommunikációnak. A széles körben elterjedt alkalmazás biztosítja a biztonságos kapcsolat létrehozását egy vállalati hálózathoz otthonról vagy egy távoli irodából. Több VPN felhasználót érintő korlátozás azonban, hogy ha a VPN-t egyszer bevezették, a felhasználó a továbbiakban nem csatlakozhat az olyan helyi hálózati helyekhez, mint a helyi printer, hálózathoz csatolt tároló stb.  A VPN készülékek meg tudják oldani ezt a problémát, de ezzel egy sokkal komolyabb gondot okoznak az IT-menedzsereknek. Valójában a hálózatra felcsatlakozott összes távoli számítógépről a forgalmat a VPN csatornán keresztül a vállalati hálózathoz irányítják – melynek puszta gondolatától is rettegnek az IT-menedzserek.

A USR a vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway számára kifejlesztett új beépített szoftverével (firmware) a felhasználók VPN-en keresztül csatlakozhatnak egy vállalati hálózathoz, miközben hozzáférhetnek a helyi hálózati forrásaikhoz is. Ráadásul az IT menedzser is biztos lehet afelől, hogy csak azok a számítógépek férhetnek hozzá a vállalati hálózathoz, melyek ténylegesen jogosultak arra. A távoli hálózat többi adatforgalma a normál utat fogja követni.

“Az IT menedzserek a bizalmas adatkibocsátás és az egyre nagyobb vírusfenyegetések miatt nem akarják, hogy feljogosítatlan számítógépek kapcsolódhassanak a vállalati hálózathoz” - mondja Tony Field, a USRobotics EMEA termékmarketing-menedzsere. “Ugyanakkor, amíg a felhasználók a vállalati hálózathoz vannak csatlakoztatva, hozzá szeretnének férni a helyi hálózati forrásokhoz is. Az új firmware kielégíti mind az IT-menedzserek, mind a távoli felhasználók igényeit.”

A USRobotics vezeték nélküli MAXg ADSL2+ Gateway támogatja az ipari standard IPSec VPN kapcsolatot a biztonságos adatátvitelhez:

  • DES, 3DES és AES kódolás technikák biztosítják, hogy az átjáró biztonságos csatornát hozzon létre olyan a szabványnak megfelelő berendezéssel, mint a USRobotics USR8200 tűzfal/VPN Router.
  • MD5 vagy SHA adatmegsemmisítő algoritmusok.  A kódoláshoz hasonlóan, az adatmegsemmisítő algoritmus a csatorna mindkét oldalán azonos kell legyen. 

A USRobotics MAXg ADSL 2+ Gateway standard biztonsági jellemzői a következők: MAC címszűrés, WPA2, WPA és WEP kódolás vezeték nélküli LAN felhasználóknak, valamint egy Stateful Packet Inspection (SPI) tűzfal.

A USRobotics VPN firmware frissítése 2007. június 30-ig ingyenes. 
Kulcsszavak: US Robotics hálózat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50