Szerbiában dolgozik az AAM

forrás Prim Online, 2007. augusztus 7. 17:00

Szerbia egységes pénzügyi rendszerének kialakításában vesz részt az AAM Tanácsadó. A 2 évre szóló, az Európai Újjáépítési Ügynökség (European Agency for Reconstruction) által finanszírozott projekt keretében a magyar vállalat itthon megszerzett államigazgatási tapasztalatát és szaktudását kamatoztatja sikeresen a nemzetközi porondon.

Erős nemzetközi mezőnyben bizonyult az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. a legjobbnak azon az Európai Újjáépítési Ügynökség által meghirdetett tenderen, melynek győzteseként 2 év alatt átláthatóbbá kell tennie Szerbia államigazgatása pénzügyi rendszerét. „A bírálat szempontjai között a két fő részt - 80-20 százalékos megoszlásban - a szakmai és pénzügyi ajánlat adta, így sikerünk nem pénzügyi, sokkal inkább szakmai” – mondta Muszka Imre, az AAM vezető tanácsadója, az ötfős szerbiai projekt vezetője.

A 2 millió eurós költségvetéssel rendelkező, a tervek szerint 2009 júniusában befejeződő megbízás fő feladatai közt szerepel az EU szabályrendszerének megfelelő modern pénzügyi folyamat kialakítása, mely lehetővé teszi az államigazgatási források hatékony elosztását. „Mindehhez a három fő funkciót – a könyvelést, az államkincstár kezelést és államadósság kezelést – külön-külön célalkalmazással lefedő, de egymással integrált rendszert alkotó pénzügyi menedzsment alkalmazás bevezetése adja meg az alapot” – tette hozzá Muszka Imre.

Az egyeztető megbeszélések már megkezdődtek, az Európai Uniót képviselő projektszponzor a feladatot összefoglalva úgy fogalmazott, hogy 2009 nyarára egy átlátható és egységes pénzügyi rendszer megteremtése és sikeres működése a cél. Az elfogadott szakmai és költségvetési terv alapján erre 4300 tanácsadói nap áll az AAM rendelkezésére.

„Vállalatunk egyre erősödő külföldi jelenléte bizonyítékként szolgál arra, hogy a hazai államigazgatási és üzleti szférában szerzett tanácsadói szaktudás külföldön is sikeresen kamatoztatható” – mondta Szűcs Zoltán, az AAM vezérigazgatója. A tanácsadó vállalat alig egy éve, 2006 elején nyitott külképviseletet Romániában, de külföldi tevékenysége ennél korábbra nyúlik vissza. Az AAM jelenleg számos projektet futtat a környező országokban, a rövid távú tervek között pedig újabb külképviselet megalakítása szerepel Bulgáriában, Macedóniában vagy Szerbiában.

Kulcsszavak: AAM +céginfo

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 11:36

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14