A HP felvásárolta az Atos Origin Middle East Groupot

Mészáros Péter, 2007. október 26. 10:32

Mai bejelentése szerint a HP megállapodást írt alá a Közel-Kelet egyik legnagyobb rendszerintegrátor cége, az Atos Origin Middle East (AOME) Group felvásárlásáról. Ezzel a lépéssel tovább bővítette tanácsadási és integrációs kapacitását a régióban.

A bahreini központtól irányított független AOME vállalatcsoport több mint 450 főt foglalkoztat Szaúd-Arábiában, Bahreinben, az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban és Líbiában. Ez az integrátorcég hajtja végre a legtöbb SAP-projektet a régióban.

Az akvizíció a várakozások szerint háromszoros stratégiai előnyhöz juttatja a HP-t: kibővíti a cég SAP-képességeit a Közel-Keleten; kiegészíti szakértelmét két fontos piaci célszegmensben – az állami szektorban, valamint az olaj- és gáziparban; továbbá Líbiára és Katarra is kiterjeszti a HP földrajzi jelenlétét a térségben.

A szokásos feltételek teljesülése esetén az ügylet lezárása 2007 novemberében várható.

Az AOME-ről

Az Atos Origin Middle East Group a Közel-Kelet vezető rendszerintegrátor cége. Tanácsadási és rendszerintegrációs kínálata a kritikus (mission-critical) alkalmazáscsomagok tervezése, fejlesztése és szállítása mellett új alkalmazások kifejlesztésére és régebbi támogatórendszerekhez történő integrálására, valamint a biztonságos digitális azonosítórendszerek bevezetésére és üzemeltetésére is kiterjed. Rendszerintegrációs szolgáltatásai a tervezési, üzembeállítási, testreszabási, oktatási és fejlesztési feladatok teljes körét lefedik. A cég menedzselt szolgáltatások keretében az IT-környezet és az alkalmazások felügyeletét is vállalja.

Kulcsszavak: Atos Origin +céginfo HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50