Symantec: szilárd második negyedév

forrás Prim Online, 2007. október 27. 14:45

A Symantec nyilvánosságra hozta a 2007 szeptember 28-án véget ért, 2008-as pénzügyi éve második negyedévének eredményeit. A negyedév GAAP szerinti bevétele 1,42 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,44 milliárd USA dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek az Altiris felvásárlásából fakadóan 13 százalékkal nőttek az előző év második negyedévéhez képest.

A 2007 szeptember végi halasztott GAAP szerinti bevétel, a tavalyi 2,33 milliárd USA dollárhoz képest idén 2,6 milliárd USA dollár volt. A halasztott nem GAAP szerinti bevétel érték a szeptemberben véget ért üzleti negyedévben 2,62 milliárd USA dollár volt, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A második negyedében, a működésből származó pénzforgalom 331 millió USA dollár volt, ami 20 százalékos növekedés a 2006 szeptemberében véget érő üzleti negyedév, 277 millió USA dolláros eredményhez képest.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a második pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 50 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévének 126 millió USA dollár bevételével szemben. Ez részvényenként 0,6 USD nettó jövedelmet jelent, ez az előző év azonos időszakában 0,13 USD volt. A részvényenkénti érték már magában foglal egy 87 millió USA dollár értékű, nem stratégiai adat központ menedzsment pénzállománnyal kapcsolatos csökkentést.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti bevétel a második pénzügyi negyedévben 263 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévében ennek értéke 261 millió USA dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem elérte a 0,29 USA dollárt, míg az előző év azonos időszakában a részvényenkénti nettó jövedelem 0,26 USA dollár volt. Ez 11 százalékos növekedést jelent.

“A fejlett vállalati technológiai megoldásaink iránti növekvő keresletnek és javuló üzleti teljesítményünknek köszönhetően a csapatunk erős negyedévet zárt.” - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Az alap üzleti területek, mint a felhasználói üzletág és Windows-alapú biztonsági mentési megoldásaink erős eredményt produkáltak, mindez hozzájárult az egészséges pénzáramláshoz ebben a negyed évben”

Kiemelkedő üzleti események


A Symantec felhasználói üzletága a nem GAAP szerinti bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 10 százalékos növekedést jelent. A biztonság és adat menedzsment üzletág a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 7 százalékos növekedést jelent. Az adatközpont menedzsment üzletág pedig szintén 7 százalékos növekedéssel, 28 százalékát hozta a teljes bevételnek. A szolgáltatásokból származó bevétel az összbevétel 6 százalékát adta, ez éves szinten 30 százalékos növekedést jelent. Az Altiris üzletág bevétele az Altiris felvásárlásából a Symantec Ghost, pcAnywhere és LiveState Delivery megoldásaiból származnak. Ez a teljes bevétel 6 százalékát teszi ki. A nemzetközi piacról származó bevételek a nem GAAP szerinti bevétel mintegy 51 százalékát tették ki, ami 15 százalékos éves növekedést jelent. Az EMEA régió a bevételek 32 százalékát képviselte a negyedévben, amely éves szinten 20 százalékos növekedést jelent. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 14 százalékát tette ki, ez éves szinten 9 százalékos növekedést jelent. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Kanada) a bevételek 54 százalékát adta, amely éves szinten 10 százalékos növekedést jelent.

A decemberi negyedév előrejelzése


A 2007 decemberében véget érő negyedévre a GAAP szerinti bevétel 1,41 és 1,45 milliárd USA dollár közöttire becsülhető. A decemberi negyedév GAAP szerinti, részvényenkénti osztaléka várhatóan 0,06 és 0,11 USA dollár között lesz.
A decemberben véget érő negyedév nem GAAP szerinti bevétele 1,425 és 1,465 milliárd USA dollár között várható. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti osztalék 0,25 és 0,30 USA dollár között várható.
2007 decemberében véget érő negyedévre a tevékenységi működésből származó pénzmozgás várhatóan a 2006 decemberében véget érő negyedévi 454 millió USA dollar alatt lesz.

A negyedév kiemelkedő eseményei


·    A negyedév során a Symantec világszerte 302 szerződést kötött, szemben a tavalyi 292 szerződéssel. Ezek mindegyikének összege meghaladta a 300.000 USA dollárt, közülük hatvannégynek az értéke meghaladta az egymillió USA dollárt. Tavaly ugyanebben az időszakban 67 egymillió USA dollárt meghaladó szerződést kötött a Symantec. A 2007 szeptemberében véget érő üzleti negyedévben a nagyobb megállapodások több mint 75 százaléka egyszerre több termékre kötött szerződés volt.

·    A Symantec az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: East Tennesse State University, regionális egyetem 13,000 tanulóval; US Airways, az ötödik legnagyobb helyi légitársaság amely világszerte több mint 36,000 embert foglalkoztat; Texas Children’s Hospital, nemzetközileg jegyzett teljes ellátású gyermekkórház, a houstoni Texas Gyógyászati Központban; Pittsburgh Public Schools, összesen 65 iskola 29,447 diákkal; GCE, Alaszka helyi és üzleti telekommunikációs szolgáltatást nyújtó cég; The California Department of Transportation, több mint 45,000 mérföldnyi útért felelős Kalifornia államban.

·    A negyedév során a következő nemzetközi ügyfelekkel született megállapodás: Contax S.A.., Brazília vezető telefon, e-mail, posta és Internet szolgáltatója; Pearson, nemzetközi média vállalat, világvezetők az oktatás, üzleti információ és felhasználói kiadványok területén; GS Home Shopping, a koreai otthoni vásárlási ipar vezetője; AMS, a Svéd Nemzeti Munkaügyi Hivatal;  AC Hotels, Spanyol hotellánc; The London Stock Exchange.

Kulcsszavak: Symantec +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50