Esprimo Mobile noteszgépsorozat és HSDPA-képes notebook a Fujitsu Siemenstől

Kovács Attila, 2007. október 30. 17:02

A Fujitsu Siemens Computers Kft.(FSC) mai budapesti sajtótájékoztatóján az elmúlt pénzügyi félév eredményei mellett bemutatták az új Esprimo Mobile noteszgép-sorozatot, illetve a már elérhető Lifebook 6410 jelzésű, 7,2 Mbps-os HSDPA/HSUPE notebookot. Az is elhangzott, hogy sikeres termékei ellenére, a FSC kiszáll a kéziszámítógépek piacáról.  

Pénzügyi eredmények. Idén különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét folyó pénzügyi évének első felében a Fujitsu Siemens Computers Kft. (FSC). Ezzel tovább őrzi piaci pozícióját, és felülmúlja az anyavállalat növekedését – mondta a sajtótájékoztatón Poros Gábor ügyvezető igazgató. Hozzátette: „A növekedést elsősorban a vállalat mobilstratégiájának sikere táplálja, valamint egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert a központi informatikai infrastruktúrák dinamikus kiszolgálására kifejlesztett konszolidációs és virtualizációs megoldásaink is. A mobiltermékek iránti kereslet növekedése és a legújabb innovatív technológiák elfogadható áron történő értékesítésének lehetősége tovább ösztönöz bennünket arra, hogy a termékfejlesztés, az értékesítés és a marketing területén tovább koncentráljunk hordozható eszközeinkre. A stratégia megvalósulásának legutóbbi lépése az Esprimo Mobil üzleti portfolió megalkotása.”

Poros Gábor elmondta, a számítógépek átlagos árszintje az előző év azonos időszakához képes 15-20 százalékkal csökkent. Az elmúlt évhez képest ugyancsak csökkenő tendenciát mutat a közszféra beruházási aktivitása. A megszorító intézkedések is hatással vannak az IT eszközök iránti keresletre. Ezen gazdasági folyamatok hatására kiélezett verseny alakult ki a számítástechnikai eszközök és megoldások szállítói között. A Fujitsu Siemens Computers Kft. ilyen körülmények között tudott növekedést elérni minden szegmensben.
Az otthoni felhasználói piacon csökkent az asztali PC-k iránti kereslet, amit viszont ellensúlyozott a mobil számítógépek iránt megnyilvánuló megnövekedett igény. A kft. a kis- és közepes vállalati szegmensben az elmúlt fél évben olyan dinamikusan fejlődött, hogy növelnie kellett minősített partnereinek számát. A cég nagyvállalati rendszerei, megoldásai és szolgáltatásai iránti fokozott érdeklődés indokolttá tette, hogy a kft. idén áprilisban új üzletágat hozzon létre IT Product Services (ITPS) néven, amellyel belépett az informatikai szolgáltatások piacára. A vállalat kedvező gazdasági eredményei további munkahelyek létrehozását tették lehetővé: csaknem minden területen újabb szakemberek álltak munkába a szolgáltatási színvonal növelése érdekében.

A Fujitsu Siemens Computers élen jár abban, hogy integrálja a legújabb technológiákat. Ilyenek például a beépített 3G mobil kommunikációs képességek vagy az úgynevezett TwinLoad funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan dönthessenek arról, hogy XP vagy Vista operációs rendszerrel kezdik el használni a gépüket, majd ha igényük megváltozik a másikra térjenek át.

Az új Esprimo Mobile család minden tagja olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek eddig csak magasabb árkategóriájú termékek esetén voltak hozzáférhetőek. Az iparágban elsőként a családhoz tartozó minden noteszgép 3G képességgel, vízálló billentyűzettel, dokkoló állomással és második akkuval van ellátva. Mindegyik alkalmas arra, hogy a céges IT hálózathoz csatlakoztatva kiváltsa az asztali munkaállomásokat, miközben a ma elérhető legtágabb mobil felhasználói szabadságot nyújtja. Az Esprimo Mobile portfolió eszközei funkcionalitás és mobil használat szempontjából a FSC belépő szintű Amilo Pro és felső kategóriás Lifebook termékcsaládjai között helyezkednek el.  Október 31-től az új termékcsalád minden tagja a teljes viszonteladói hálózatban elérhető.

Tervek. Poros Gábor elmondta, hogy a folyó pénzügyi év második felében a Fujitsu Siemens Computers növekedési motorját a vállalat négy fő stratégiai pillére: az adatközponti infrastruktúrák, a felhasználói mobilitást biztosító rendszerek, az adatközponti és mobil rendszerekhez szorosan kapcsolódó szolgáltatások, valamint a digitális otthon alkotják. Felhasználói célpiacok tekintetében pedig a kis- és középvállalati szegmensben számít a legdinamikusabb növekedésre.

Ónody Csaba, a FSC Kft. vezető termékmenedzsere mutatta be az új noteszgépeket, az Esprimo Mobile professzionális, üzleti notebook portfoliót, illetve aLifebook 6410-st. A hosszú életciklusra méretezett új notebookokért háromévi garanciát vállal a gyártó. Az Esprimo Mobile portfolió megalkotásával a Fujitsu Siemens Computers megteremtette a piac legszélesebb mobil termékválasztékát. Mobil termékei jelenleg három, teljesen különálló termékcsaládot alkot: külön  az otthoni (Amilo), külön a vállalati (Esprimo Mobile, Lifebook) és egy a hangsúlyozottan mobil felhasználók (Lifebook Ultra Portable) igényeit elégíti ki. Vagyis három célpiacra kerülnek ezek a noteszgépek: az asztali gépeket lecserélni szándékozókhoz, astabil, standard irodai környezetet igénylőkhöz, illetve azokhoz, akiknek  ténylegesen elengedhetetlenül fontos a mobilitás. Négy termékvonal van: V-sorozat (belépő szint); D-sorozat (asztali gép funkciók); M-sorozat (14,1 hüvelykes képernyő); U-sorozat (12,1 hüvelykes kijelző, kis méret, könnyű kialakítás).

Az alapszintű Esprimo Mobile az üzleti felhasználók számára nyújt olyan funkciókat, amelyeket eddig csak a high-end termékek vásárlói érhettek el. A vállalati felhasználók számára épített notebookok kiválóan alkalmasak a hálózati asztali PC-k kiváltására. Az Esprimo Mobile U, az Esprimo Mobile M és az Esprimo Mobile D – jól kiegészíti a Lifebook sorozat megoldásait. Tagjai olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek eddig csak magasabb árkategóriájú termékek esetén voltak hozzáférhetőek

A legújabb Intel processzortechnológiával konfigurált Esprimo Mobile V Value Line fejlesztésénél az optimális ár-teljesítmény arány volt az elsődleges szempont. A 15,4 hüvelykes szélesvásznú kijelző és a teljes méretű, ergonomikus billentyűzet az irodában és utazás közben is rendkívül megkönnyíti az Esprimo Mobile V noteszgép használatát.

Az Esprimo Mobile U9200 fő jellemzője a karcsú és pehelysúlyú (1,8 kg) dizájn. A 12,1 hüvelykes kijelzővel ellátott, ultrahordozható noteszgép tökéletes eszköz a maximális mobilitást fontos szempontként kezelő, sokat utazó üzletembereknek. A 14,1 hüvelykes kijelzőjű, 2,2 kg súlyú M9400 szintén ideális útitárs. A 15,4 hüvelykes kijelzőt tartalmazó, 2,5 kilós Esprimo Mobile D9500 kiválóan alkalmas az asztali számítógépek kiváltására. A vezeték nélküli LAN mellett valamennyi modell integrált UMTS/HSDPA technológiát is tartalmaz. Második akkumulátor telepítése esetén az ESPRIMO Mobile professzionális noteszgépek akár 8 órán át üzemképesek külső energiaforrás nélkül.

Már megérkezett az a Lifebook 6410 noteszgép is, amely 13,3 hüvelyk átlójú monitorral rendelkezik, UMTS, 7,2 Mbps-os HSDPA/HSUPE nagysebességű vezeték nélküli adatátvitelre képes. Néhány további jellemzője: Bluetooth V.2.0, EDR ésWLAN, 1,3 megapixeles kamera, Express Card. A Prím Online azon kérdésére, hogy mivel a mobil távközlési szolgáltatók újabban éppen az ilyen noteszgépek forgalmazásában is érdekeltek, vajon a FSC Kft. lehet-e beszállító ezeknél a szolgáltatóknál, Poros Gábor azt válaszolta, egyes viszonteladóik azon  dolgoznak, hogy a FSC HSDPA/HSUPE-képes noteszeit is kínálják a hazai mobilszolgáltatók. 

Kulcsszavak: notebook Fujitsu Siemens

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50