Avaya mobilmellék-megoldás Nokia E készülékeken

Kovács Attila, 2007. november 14. 13:02

Ma közös Avaya-Nokia sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, ahol az Avaya bejelentette one-X Mobile megoldását, melynek segítségével az irodai telefonszámra érkezett hívások a Nokia egyes E-sorozatú mobiltelefonjain is fogadhatók, tetszőleges számban átkapcsolhatók a telefonok között, illetve igénybe vehetők az alközponti funkciók a mobileszközön. A megoldás segítségével, egy gombnyomással válthatunk a vállalati Wi-Fi és a nyilvános GSM-hálózat között, a hálózatok közötti váltás pedig a fogadott hívás megszakítása nélkül történik meg.

Dancsi András, az Avaya kereskedelmi vezetője, Juhász Péter, a Nokia Enterprise Solutions értékesítési igazgatója és Kővári István, az Avaya tanácsadója bemutatta, hogyan közösködik a két multi a mobilitásban rejlő lehetőségek még jobb kihasználásában.

Az Avaya legújabb intelligens kommunikációs megoldásával, az Avaya one-X Mobile-lal tulajdonképpen „zsebre tehető az irodai telefonmellék”, azaz a felhasználók bárhol, bármikor úgy tudnak telefonálni a mobiltelefonjukról, mintha az irodai készüléket használnák. Az Avaya és a Nokia együttműködésének köszönhetően a legújabb Avaya mobilkliens számos Nokia Eseries és egyéb üzleti felhasználású készülékre letölthető. A megoldás használatával a munkavállalók rugalmasabbá válnak és a kommunikációs költségek is jelentősen csökkennek.
A Nokia E-szériás és üzleti felhasználású készülékekre fejlesztett Avaya one-X Mobile Dual megoldás segítségével a felhasználók folyamatosan fenntarthatják a kapcsolatot a vállalati vezetékes és mobil kommunikációs eszközeikkel, akár házon belül kell az asztalukat elhagyniuk, akár az irodán kívül van dolguk. A megoldás lehetővé teszi, hogy a Nokia dual mode (GSM/Wi-Fi) készüléke az irodai készülék mobil melléke legyen, ezáltal a felhasználók képesek a vállalati telefonjukat, annak összes funkciójával együtt “magukkal” vinni, bárhova is mennek. A szolgáltatás biztosítja: egy telefonszámon történő elérés, egy hangposta/fax posta és az üzleti telefonálásra jellemző szolgáltatások (alközponti hívástovábbítás, konferencia, parkoltatás) a mobil eszközről – GSM hálózaton és Wi-Fi-n keresztül is, a hívás átadásának képességével. Alkalmazásával nem szükséges a GSM rendszer használata amennyiben a felhasználó a cég területén belül van, így nincs percdíj.A vállalati telefon(al)központ összes telefonos funkcióját (konferenciabeszélgetés, átirányítás, tárcsázás, parkoltatás) igénybe veheti a felhasználó akár házon kívül is a Wi-Fi és a GSM hálózaton keresztül. A beérkező hívások Wi-Fi hálózatra való kiterjesztésével a dolgozók nagyobb szabadságot kaphatnak a mozgás szempontjából az épületen belül. A vállalati IT számára jobban megvalósítható a dolgozók mobilitásának felügyelete a menedzselt vezeték nélküli rendszer felhasználásával.

Jelen pillanatban a Nokia E60, E61 és E70 készülékeket támogatja az Avaya dual-mode-ja.
Az Avaya grafikus kliense további Nokia készülékeken is használható. GSM üzemmódban a jelenleg tesztelt további készülék típusok: 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682, 7610, 9300, 9500, 9300i, E50, E62, N70. Használható régebbi Nokia készülékeken a mobil mellék funkcionalitása. Ebben az esetben egy gyorshívó gombra fel kell programozni azt a behívó telefonszámot, amit felhívva a mobil készülék megkapja a tárcsahangot és tud hívást kezdeményezni az alközponton keresztül.

Az ügyfelek tipikusan a szolgáltatóktól tudják megvásárolni a Nokia készülékeket. Miután az ügyfél megvette a készüléket, és a mobil mellék funkció használatához szükséges Avaya licenceket, utána egyszerűen letöltheti az Avaya honlapjáról az Avaya one-X Mobile alkalmazást. Ezután fel kell paraméterezni az Avaya klienst az adott alközponti rendszernek megfelelően (behívó telefonszámok, előválasztó számok). Az Avaya one-X Mobile megoldás listaára 28 000 Ft, ami a dual mode licenc használatát engedélyezi. A meglévő Avaya alközpont mellett szükséges továbbá egy Avaya SIP szerver is.

Kulcsszavak: mobilszolg Avaya

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50