Kézzel vagy géppel - avagy mivel számlázunk 2007-ben?

forrás Prim Online, 2007. november 18. 09:04

A számlázóprogramot vásárló mikro- és kisvállalatok fele a kézi számlázásról tér át a gépi számlakiállításra – derül ki a rEVOLUTION Software saját ügyfélkörében végzett, közel 1000 fő bevonásával készített felmérésből. Az eredmények igazolják a piaci trendeket, miszerint a modern kisvállalkozásoknál nagy hangsúlyt kap a hatékonyabb, kényelmesebb és professzionális megjelenést nyújtó gépi számlázás, így a számlázószoftverek piaca folyamatosan bővül. A kutatás érdekes eredménye, hogy a cégek a széles kínálattal rendelkező piacon nagy arányban a könyvelőik és ismerőseik ajánlása alapján választanak a szoftverek közül.

A felmérés szerint a számlázóprogramot vásárló cégek 51%-a a hagyományos kézi módszerről tér át gépi számlakiállításra, szemben a 2004-ben mért 59%-kal. Az „egyszerűbb” számlázószoftvert választók között ez az arány 54%, de hasonló az arány (41%) a drágább változatokat megvásárló új ügyfelek körében is. További ok az új cég alapítása (23%), illetve a régi program lecserélése (14%). Utóbbi indok a nagyobb tudású kategóriánál jellemzőbb, a rEVOLUTION minden ötödik ügyfele korában valamilyen konkurens terméket használt. Ez a motiváció a 3 évvel korábban ugyancsak elvégzett felméréshez képest közel háromszor gyakrabban fordul elő, ami önmagában is jelzi a gép számlázás elterjedését.

"A kézi módszerről váltóknál a legfőbb ok a kényelmesebb számlázás, a profibb megjelenésű számla, illetve az időtakarékosság. A számlázóprogramokról az ügyfelek 46%-a továbbajánlás útján szerez tudomást, az ajánlások általában a könyvelőktől és ismerősöktől érkeznek. A tanácstalan ügyfelek az internet segítségével keresnek számlázóprogramot, innen származik az új vevők 18 százaléka. Érdekesség, hogy a rEVOLUTION ügyfelei által kiállított számlák külalakja további ügyfeleket szerzett a cégnek. A válaszadók 9%-a a kézhez kapott számlák segítségével, a rajtuk szereplő szoftvernév alapján jutott el és döntött a cég mellett" – mondta Kőrös Bernadett, a kutatásért felelős termékmenedzser.

Dobozos szoftverek

A dobozos szoftverek piacát jellemzi, hogy egyre több mikro- és kisvállalat igényli a hatékony ügyviteli programokat, azonban a financiális korlátok csak a cég számára az adott pillanatban legszükségesebb funkciókat nyújtó szoftver megvásárlását teszik lehetővé. Szintén jellemző, hogy az ügyviteli programok hatékonyságát már ismerő cégek a fejlődésükkel párhuzamosan a szoftvereik funkcionalitásának kibővítésére is hangsúlyt fektetnek.

Mindezeket figyelembe véve új struktúrában, új funkciókkal és új, rEVOL Express néven jelent meg a korábban Iroda Sorozatként ismert ügyviteli szoftvercsalád. A rEVOL Express újdonsága, hogy a dobozos szoftvercsaládok között egyedülálló módon a kisvállalati felhasználók a számukra hasznos funkciókat tartalmazó modulokból állíthatják össze a működésüknek legmegfelelőbb felépítésű ügyviteli szoftvert. A speciális termékkombinációkat választó cégek így akár 30%-kal alacsonyabb áron juthatnak a szoftverhez.

A rEVOLUTION az új konstrukciótól elsősorban 2008-ban vár számottevő növekedést, de már 2007-ben is mintegy 10%-os forgalom-bővüléssel számol.

Kulcsszavak: Revolution

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: négy lépésben a planetáris szuperintelligencia felé

Az emberi gondolkodáshoz hasonlóan működő gépi intelligencia megjelenését szakértők még igen távoli lehetőségként értékelik. Ugyanakkor az MI fejlődése gyorsuló ütemben zajlik. A valódi kérdés nem az, hogy mikorra válik valósággá ‒ hiszen itt van velünk, a mindennapok része. Sokkal inkább úgy kell feltenni a kérdést, hogy milyen fázisokon keresztül alakul ki, és a végén mit hozunk ki belőle mi, emberek – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

2024. május 12. 10:26

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36