Teljes körű kockázatvédelem a Check Pointtól

Kovács Attila, 2007. december 19. 13:31

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette vállalati szintű új UTM-1 Total Security eszközeit, amelyek az iparág legteljesebb hálózati védelmét biztosítják egyetlen, könnyen menedzselhető és költséghatékony platformon. Az UTM-1 Total Security megoldások megváltoztatják az UTM iparági paradigmát, hiszen mindent magába foglaló megoldást kínálnak a közepes méretű vállalati hálózatoknak az internetes támadások széles köre ellen.

“Sok felhasználó átfogó, a szolgáltatások széles körével kiegészített, egyesített kockázatvédelmi (UTM) megoldást keres, amelyet egyszerűen csatlakoztat a hálózatához és már működik is a védelem” - mondta Gil Shwed, a Check Point elnök-vezérigazgatója. „Elköteleztük magunkat az UTM platformon elérhető teljes körű védelem mellett.”

Az UTM-1 Total Security megoldások a következőket tartalmazzák: alkalmazás és hálózati szintű tűzfal; VPN („site to site” és távoli elérhetőség); gateway antivírus és anti-spyware; behatolásvédelem; SSL VPN; webszűrés;  átfogó biztonság elektronikus levelezés során; szoftver-előfizetés és hardvergarancia; dinamikus biztonsági frissítések; könnyen használható, központi menedzsment

A Check Point UTM-1 Total Security kiterjed az e-mail forgalommal kapcsolatos biztonságra is, és a támadások három leggyakoribb típusa ellen nyújt többszintű védelmet: spam, e-mailben terjedő vírusok és rosszindulatú programok, illetve az infrastruktúra – pl.: e-mail szerverek – elleni támadások. A védelem magában foglalja a tartalomalapú spamszűrést, az IP “hírnév” vagy bizalom alapú (reputation based) szűrést, a blokkolások és hozzáférési engedélyek listáit, antivírust, nulladik napi (már a vírustámadások kezdetén képes blokkolni a károkozókat) és behatolásmegelőzési védelmet. Mindezen, üzenetküldéssel kapcsolatos védelmi szolgáltatásokat a Check Point egyszerűsített menedzsmenttel és alap UTM szolgáltatásokkal kínálja, és ezzel a ma elérhető legerősebb UTM megoldást nyújtja.

"Minden hónapban több tízezer új adathalászattal kapcsolatos támadást fedeznek fel és a nemkívánatos e-mailek mintegy 80%-át az úgy nevezett “zombie botnetek” küldik, azaz olyan számítógépek hálózatai, amelyeket különböző vírusokkal és trójai szoftverekkel irányítása alá vett egy cracker. Ma már nem a spamek okozzák a legtöbb kellemetlenséget. Mindezek fenyegetést jelentenek a felhasználóknak, ugyanakkor költséges terheket okoznak a hálózati sávszélességnek,” mondta Bob Egner, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. Hozzátette: ”A Check Point a ma elérhető egyetlen, e-mailekkel kapcsolatos biztonsági megoldásokat is tartalmazó, teljes körű UTM megoldást nyújtja.”

Az átfogó üzenetküldési biztonság hat szintje:

1. Tartalomalapú spamszűrés – Az egyedülálló, minta-alapú motor felismeri az olyan, fejlettebb spameket is, mint például a képeket tartalmazó és az idegennyelvű spamek.
2. IP “hírnév” vagy bizalom alapú (reputation based) szűrés – Már a csatlakozás szintjén blokkolja a legtöbb spamet, így növeli a teljesítményt és szükségtelenné teszi a feladó ellenőrzését.
3. Blokkolás/engedélyezés listák – Lehetővé teszi az informatikusok számára egy olyan lista létrehozását, amely visszalöki az egyértelműen támadó e-maileket és engedélyezi a megbízható feladóktól származó leveleket.
4. Antivírus mintavizsgálat – Áttekinti az üzenet tartalmát és a csatolmányokat.
5. Behatolás-megelőzési védelem – Az üzenetküldési infrastruktúrát támadó fenyegetések ellen véd.
6. Nulladik napi védelem – Olyan minta-alapú antivírust tartalmaz, amely már a minta létrehozása előtt blokkolja a támadásokat.

Kulcsszavak: security Check Point

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50