Bővítette termékei tartalombiztonsági funkcióit a phion

Kovács Attila, 2007. december 19. 19:55

Nemzetközi felmérésekből kiderül, hogy a vállalatok közül sokan még mindig nem alkalmaznak kielégítő IT biztonsági megoldásokat. Vállalati IT-biztonsági megoldások terén ismert phion, éppen a sokrétű fenyegetések miatt, bővítette termékei tartalombiztonsági funkcióit.

Klaus Gheri, a cég stratégiai termékirányításáért felelős társalapító igazgatója elmondta, a cég termékei közül az átjárók most képesek arra, hogy az SSL-kódolt adatforgalmat, az XML-webszolgáltatásokat, valamint az RSS hírolvasókat ellenőrizzék. Abból a célból, hogy csak az autorizált felhasználók férjenek a kritikus adatokhoz, olyan kontroll mechanizmusokat programoztunk termékeinkbe, mint az ügyintézéshez való hozzáférés hitelesítése és autorizálása vagy a személyazonosság-menedzsment. Ezen felül megoldásaink olyan alkalmazásokat is megvizsgálnak, amelyeket a klasszikus tűzfalak nem ismernek fel, mégis fenyegetést jelentenek a vállalat hálózatára magas sávszélességi igényük és biztonsági rizikóik miatt. Ide tartoznak az olyan alkalmazások, mint a peer-2peer (p2p), az Instant Messenger (IM), a Voice-over-IP (VoIP), vagy a Skype.

Az utóbbi időben világszerte megsokasodtak az internetes pénzügyi tranzakciókat használók elleni támadások. Az adatlopás és a személyes adatokkal való visszaélés nem újkeletű probléma a pénzügyi szektorban, ennek ellenére sok ügyfél a mai napig nem használ semmiféle védelmi rendszert számítógépén. Bár a pénzintézetek zöme professzionális védelmi rendszerrel rendelkezik, az ügyfelek saját gépükön keresztül elszenvedett hekker-támadásai ellen nem tudnak védelmet nyújtani. A közelmúltban például az egyik bank ügyfelei ellen, Trójai program segítségével elkövetett hekker-támadás kavart nagy vihart az ügyfelek körében. Az is tény, hogy egyre többen használják a különböző közösségi oldalakat szakmai vagy személyes kapcsolatok ápolására. Az olyan weboldalakat, mint a Linkendln, Viadeo vagy a Xing kibővített CRM rendszerként használják. Kommunikációs eszközök, mint az organizer, a naptár vagy a vezetékes telefon online szolgáltatásokkal bővülnek és nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben teljesen háttérbe szorulnak. Több ilyen jellegű portál kódolva kommunikál a felhasználókkal, éppúgy, mint az internet bankok esetében. Ezáltal olyan rizikófaktorok jelentkezhetnek, melyeknek sokan nincsenek tudatában. A munkatársak például sokszor fogadnak RSS Feed-eket, anélkül, hogy tudatában lennének annak a ténynek, hogy ezeken a csatornákon veszélyes tartalmakat engedhetnek a vállalat rendszerébe. Az SSL-kódolt adatforgalmak, XML webszolgáltatások és a Peer-to-Peer alkalmazások (p2p) is fenyegetés jelenthetnek, hiszen a hagyományos biztonsági megoldások nem veszik észre őket, így ezek az alkalmazások is remek alkalmat nyújthatnak az ipari kémkedésre.

A phion AG a biztonságos hálózati kommunikációs megoldások egyik vezető európai szolgáltatója. Netfence nevű termékportfoliójával a legmagasabb szintű szolgáltatásokat kínálja az elérhetőség, biztonság és menedzsment területén. A phion Netfence következetesen megcélozza az összes, biztonsági szempontból lényeges aspektust: a periméteres védekezéstől a fiókok biztonságos és magas szinten rendelkezésre álló elérhetőségén át a veszélyes tartalmak elleni védekezésig és a belső hálózatok védelméig minden területre megoldást kínál. Ezen felül minden egyes  phion–termék központi irányítással rendelkezik, és különlegesen kedvező TCO-juk kiemelkedőek.

Kulcsszavak: security phion

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50