A HP negyedével csökkenti számítógépei energiafelhasználását

forrás Prim Online, 2008. január 17. 18:14

2010-ben a HP asztali és hordozható számítógépek 25 százalékkal kevesebb energiát használnak majd – jelentette be a cég a las vegas-i CES kiállításon. A HP – melyet áprilisban a Fortune magazin a világ tíz, leginkább környezetbarát óriásvállalata közé sorolt – jelenleg is több mint két tucat arany vagy ezüst EPEAT-minősítéses géppel van jelen a piacon.

„A HP évtizedek óta használ környezetbarát alkatrészeket és termelési technológiát – mondta el Todd Bradley, a személyi számítógép divízió alelnöke. – 2010-ig a HP számítógépek energiafelhasználása 25 százalékkal csökken. Ezzel megszilárdítjuk a leginkább környezetbarát IT-szállítóként elfoglalt piacvezető pozíciónkat.”

Az EPEAT-skála segítségével összehasonlítható az asztali és hordozható számítógépek, illetve a monitorok környezetre gyakorolt hatása. Az egyes termékek tulajdonságaiktól függően arany, ezüst vagy bronz minősítést érhetnek el.

A HP a számítógépgyártók közül elsőként jelent meg a piacon arany EPEAT-minősítésű termékkel. A HP Compaq rp5700 Long Lifecycle Business Desktop PC elsősorban szokatlanul hosszú, öt éves életciklusával érdemelte ki a díjat. A hosszú életciklus nem csak a környezetvédelem, hanem az IT-beruházások megtérülése szempontjából is előnyös.

Az új HP termékek közül több is arany EPEAT-minősítést kapott. Közéjük tartozik a HP Compaq 2510p és a HP Compaq 2710p üzleti notebook, valamint a HP Compaq dc7800, dc5750 és dc5700 asztali számítógép sorozat tagjai.

A HP elsősorban a beépített alkatrészek környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó kiválasztásával és fejlesztésével kíván megfelelni a saját magával szemben támasztott energiatakarékossági követelményeknek. Az opcionális 80 PLUS® tápegységek például 15 százalékkal hatékonyabbak hagyományos társaiknál. Ezer darab 80 PLUS tápegységgel felszerelt számítógép évente 17 000 liter gázolaj elégetésének megfelelő széndioxidtól óvja meg a környezetet. A Verdiem SURVEYOR távoli energiamenedzsment-szoftver – mely minden dc7800 asztali számítógépen megtalálható – évente akár 33 százalékkal is csökkentheti a felhasznált energia mennyiségét.

A CES kiállításon bejelentett további HP újdonságokról a www.hp.com/go/CES2008 honlap számol be. A HP környezetvédelmi politikájáról a www.hp.com/environment oldalon található bővebb információ.

Kulcsszavak: környezetvédelem HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14