Átfogó végpontbiztonsági szoftver kliens a Check Point-tól

Kovács Attila, 2008. február 12. 13:05

Check Point Endpoint Security (CPES) elnevezéssel, tűzfalat, hálózati hozzáférés-szabályozást (NAC), programszabályozást, antivírust, anti-spyware-t, adatbiztonságot és távoli hozzáférést tartalmazó, teljes körű végpontbiztonságot nyújtó szoftver klienst jelentett be a Check Point Software cég.

A CPES a vállalati hálózat biztonságos, távoli hozzáférésének lehetőségével védi a vállalati laptopokat és PC-ket a rosszindulatú programokkal, adatvesztéssel, valamint adatlopással, és más fenyegetésekkel szemben. Ugyanakkor nagymértékben leegyszerűsíti a vállalat biztonsági rendszerének felügyeletét, hiszen azt, az egyetlen szoftver kliensnek, az egyetlen menedzsment konzolnak és az egyszeri installációnak köszönhetően, egyetlen informatikus képes telepíteni és menedzselni.

A CPES olyan technológiákból áll, mint a díjnyertes ZoneAlarm-on alapuló anti-malware; a jelenleg több mint 14 millió PC-n alkalmazott és a Pointsec technológián alapuló adatbiztonság; valamint a távoli hozzáférés VPN. Mindezen tulajdonságok, valamint a Check Point menedzsment technológiájának kombinációja az átfogó végpontbiztonság következő generációját jelentik. Ezeknek a vezető biztonsági technológiáknak egyetlen, központilag menedzselhető kliensben történő integrálása a vállalatok számára nem csupán magasabb szintű biztonságot jelent, de csökken a rendszerek összetettsége, illetve a telepítés, a felügyelet és az auditálás költségei is. Az új CPES SmartDefense Program Advisor nevű szolgáltatásának köszönhetően az informatikusok az ismert programok százezreit tartalmazó dinamikus adatbázis alapján automatizálni tudják a policy döntéseket, és ki tudják iktatni a rosszindulatú programokat a vállalati PC-k futtatásakor.

Charles Kolodgy, az IDC Secure Content and Threat Management kutatási igazgatójának értékelése szerint: „A Check Point Endpoint Security révén a felhasználók egy egyszerűen  menedzselhető és egyetlen jelentési rendszerrel működő, robusztus végpont szoftver biztonsági terméket kapnak. Az informatikusokat sok fejfájástól szabadítja meg, hogy olyan biztonsági képességek, mint az anti-malware, a tűzfal, az IPS, a VPN, és a NAC kliensek központilag menedzselhetővé válnak.”

Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50