Samsung termékek a CeBit-re és IT Brandshop megnyitó

forrás Prim Online, 2008. február 20. 18:04

Új monitorcsaláddal, a Kilimanjaróval és optimális méretű design nyomtatóinak legfrissebb termék skálájával is várja az érdeklődőket a Samsung a világ egyik legnagyobb informatikai szakkiállításán és vásárán a CeBiT-en.

A Kilimanjaro monitorcsalád most bemutatkozó két tagja, a 2493HM és a 2693HM kifejezetten grafikusoknak készültek, de az otthoni felhasználók is megtalálják bennük a számításukat. A szemet gyönyörködtető keret ráadásul egyaránt tökéletesen illeszkedik az irodai használat feltételeihez, illetve az otthonokéhoz, mivel csillogó és nem csupán matt kiszerelésben lehet majd kapni.

Az állítható magasságú állványú (HAS) 1920 x 1200-as felbontású monitorok könnyedén csatlakoztathatóak a nagyfelbontású otthoni lejátszókhoz, mint például a Samsung BDP-1400 Blu-ray lejátszóhoz, amelynek köszönhetően teljes értékű Full HD mozi élményben lehet része a nézőknek. Az 1080p felbontás, a HDMI bemenetek és a beépített hangszórók egyaránt alkalmassá teszik a készüléket zenehallgatásra, játékra és filmek nézésére is. Utóbbi esetében minden eddiginél tisztább és élénkebb színeket lehet látni, a készülék ugyanis 16,7 millió színt tud megjeleníteni. Az 5 ms válaszidő pedig a  szellemképek és homályos foltok nélküli megjelenítést tesz lehetővé. A 2493 HM kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik még a 10000:1 –hez dinamikus kontrasztarány és a kikapcsolást szabályzó automatika, amellyel a cégek is jól járhatnak, mivel éjszaka magától kikapcsol a bekapcsolva hagyott monitor.

A beépített USB csatlakozók is a könnyebb használatot szolgálják, hiszen ezek segítségével egyszerűen a monitorunkhoz csatlakoztathatjuk a pen drive-unkat vagy az Mp3 lejátszónkat.

A monitorok februártól elérhetőek a magyar vásárlók számára is, a 2493HM 123 900 forintba, a 2693HM pedig 149 900 forintba fog kerülni. A Kilimanjarók, hasonlóan más Samsung IT termékekhez, kaphatóak lesznek a Samsung Electronics Magyar zRt. kifejezetten IT termékekre specializálódott márkaüzletében, amely Budapesten a IV. kerület, Árpád út 44–46. alatt nyílt meg 2008. január 21-én. A Samsung a szervizcégével, a VRG-vel közösen hozta létre a bemutatótermet, amely folyamatosan öt-hat szervizes munkatárssal működik.

A hétfőtől péntekig munkaidőben nyitva tartó bemutatóterem elsősorban a vásárlók igényeit igyekszik kiszolgálni. A leendő felhasználók a helyszínen ki tudják próbálni és meg tudják nézni működés közben a Samsung IT termékeket, illetve azokat ott azonnal meg is vásárolhatják.

Nyomtatók a CeBit-en - Bővül a Piano Black család

Több Samsung nyomtató is debütál a Hannoverben, köztük a világ egyik legkisebb lézernyomtatója, a CLP–315, amely immár a Samsung sajátjának mondható fekete dizájnban érkezik. A 46 DB-es zajszintjét még a legcsendesebb háztartásban is alig lehet meghallani. Főleg a laptopon dolgozók fogják élvezni azt a ML-1630W / SCX-4500W / CLP-310W / CLX-3170FW nyomtatócsalád kínálta lehetőséget, amelynek köszönhetően akár vezeték nélkül is tudunk nyomtatni. Nem szükséges már közvetlen vagy közvetett vezetékes kapcsolat az irodán belül. Bármelyik szobából rádiós jel segítségével kinyomtathatóak lesznek anyagok, vagy a CLX-3170FW esetében akár USB kulcsról is. A Samsung mindig is figyelt a nagy kapacitású igényekre is, ezért megalkotta a világ leggyorsabb multifunkciós nyomtatóját, az SCX-6555N-t, amely 53 lap kinyomtatását teszi lehetővé percenként fekete fehérben, a CLX-8380ND pedig 38 lapét színesben. Ezek a termékek Magyarországon még nem kerülnek forgalomba.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50