VirusBuster: új integrált IT-biztonsági csomag a láthatáron

Kovács Attila, 2008. április 15. 14:47

A korszerű új iroda bemutatása mellett, többek között a közeljövőben megjelenő Internet Security Suite integrált biztonsági platformról és a cég új partnerkapcsolatairól volt szó a VirusBuster mai budapesti sajtótájékoztatóján. Megnyitójában Bozsó Julianna ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a most 10 éves, a története negyedik szakaszában lévő magyar IT-biztonsági vállalkozás jelenlegi legfőbb célja a cég fejlődési dinamikájának a növelése. Az 59 fővel dolgozó VirusBuster múlt évi árbevétele 615 millió forint volt. Az idei prioritások: a hazai pozíció megtartása, a nemzetközi export növelése, folyamatos k+f tevékenység és piackövetés.

Székely Dániel, a cég termékmenedzsere, ismertetve a cég termékeit, kitért a várhatóan a nyár folyamán megjelenő, az otthoni és kisvállalkozási szegmensnek pozícionált VirusBuster Internet Security Suite (ISS) integrált IT-biztonsági programcsomagra, amelyben többek között támadásészlelési, behatolás-védelmi, vírusvédelmi, tartalomszűrési, reklámblokkolási, kémprogam védelmi, sérülékenység-védelmi és spamszűrési funkciók találhatók. Az előzetes információk szerint egy éves licencelési lehetőséggel felhasználható, Windows platformon futó, angol nyelvű csomag főleg webes értékesítésben kerül piacra. A gyártó az első egyéves időszakban a termék értékesítéséből mintegy 50-100 millió forintos plusz árbevételt szeretne realizálni. A VirusBuster Personal és Professional termékekéhez hasonlóan, az ISS-nél is rendkívül széles lesz a platformlefedettség.

Agócs Péter kutatási igazgató a VirusBuster jelentős számú nemzetközi együttműködéséről szólva, megemlítette a cégnek a Kaspersky Lab-bal való új partnerkapcsolatát, illetve az OPSWAT (Metascan) keresőmotorral összefüggésben létrejött legújabb fejleményt. A Kaspersky-val a menedzselt levelezésvédelmet jelentő szolgáltatás (Kaspersky Hosted E-mail Security) terén van együttműködés. A Kaspersky Lab víruskeresőt fejlesztő csapata a VirusBuster keresőmotorját használja. Az OPSWAT-tal céggel meglévő partneri viszony új fejleménye: a VirusBuster két terméke (VirusBuster Professional 5.x és VirusBuster for Windows Server 5.x) 2008. első negyedévében megszerezte azt az OESISOK tanúsítványt, amely igazolja, az említett alkalmazások tökéletesen együttműködnek a vezető piaci fejlesztőcégek (Cisco, Juniper, Nortel, 3Com, F5) hálózati eszközeivel. Ezáltal a VirusBuster is azok közé az IT-biztonsági termékek közé került, amelyek a hálózatok csatlakozó eszközökkel kapcsolatos biztonságát kizárólagosan felügyelő NAC, NAP és TNC rendszerekben használhatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50