Korábbinál hatékonyabb Check Point behatolás-védelmi megoldás

Kovács Attila, 2008. április 17. 08:01

Az angol  Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette behatolás-védelmi megoldása IPS-1 R65.1 jelű új verzióját.

Az internet biztonsági vállalat IPS-1 menedzsment eszközei javítják a felügyelet hatékonyságát és biztosítják a fenyegetések elleni gyors védelmet. Továbbá: az IPS-1 a gyártó szerint kiváló átmenő teljesítményről tesz tanúbizonyságot az Intel többmagos és párhuzamos műveletek technológia kapcsán, illetve integrálható a Check Point biztonsági architektúrájába, így biztosítva a felhasználók számára a Check Point menedzsment felületet és az egységes installációt.

Az IPS-1 R65.1 állítólag hatékony menedzsmentet tesz lehetővé. A Check Point IPS-1 az első behatolás-védelmi rendszer (IPS), amely magában foglalja a  Situational Visibility-t, egy valós idejű grafikus interfészt – izolálja az alapvető üzleti rendszerek elleni kritikus támadásokat és felhívja rájuk a figyelmet. A Situational Visibility lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyeljék ezen üzleti rendszereket és, kulcsfontosságú eseményeknél, megkapják a támadás részleteivel kapcsolatos információkat: a támadás forrása és típusa, illetve hatása; javasolt kármentesítési módszerek; a támadás „packet capture”-e. Az IPS-1-ben elérhető információk és eszközök nagyban segítik az informatikusok munkáját, akik így könnyebben veszik észre, valamint értékelik a gyanús hálózati eseményeket, és hatékonyabban tudnak azokra reagálni.

Az Intel többmagos és párhuzamos műveletek technológia révén a felhasználók magasabb szintű teljesítményt kapnak az IPS-1-nek mind az eszköz, mind a szoftveres verziója esetén. Az IPS-1 OpenSensor, a Check Point IPS megoldásának a csak szoftvert tartalmazó verziója, szabványos, gazdaságos CPU architektúrákon alapul és vállalati védelmet, valamint a jövőbeli sávszélesség és fenyegetés-védelmi elvárásoknak is megfelelő méretezhetőséget biztosít a felhasználók számára.

Fontos új funkció: integráció a Check Point biztonsági architektúrájába. Az IPS-1 Check Point biztonsági architektúrájába való integrálásának köszönhetően, könnyebb a telepítés, egyszerűbb a felhasználói interfész és lehetővé válik az egységes felügyeleti munka.

Kulcsszavak: Check Point security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14