Itthon is elindul a Google "Modellezd le egyetemed" nevű tervezőversenye

forrás Prim Online, 2008. május 6. 10:38

A Google 2008-ban nemzetközi szinten is meghirdette "Modellezd le egyetemed" nevű versenyét, ahol a feladat nem egy makett összerakása, hanem valamely felsőoktatási intézmény épületének és udvarának virtuális felépítése a Google Sketchup tervezőprogram segítségével. A versenyre, amelynek honlapja francia, német, spanyol, olasz és japán nyelven is elérhető, idén tavasszal a világ minden tájáról jelentkezhetnek az egyetemek, főiskolák tanulói.

A feladat három részből áll: az iskola épületeinek és udva-rának lemodellezése a Google SketchUp segít-ségével, a campus helyének meghatá-rozása a Google Earth-ben, és a versenyre való nevezés, amit a versenymunka a Google 3D Warehouse-ba (a SketchUp-ban készített tervek és modellek gyűjtemé-nyébe) való leadásával lehet megtenni. A versenyben legjobbnak bizonyuló csapatok tagjai és a legráter-mettebb egyéni indulók (max. 30 fő) Apple iPod Touch készüléket, Nintendo Wii játékkonzolt, Google pólót és sapkát nyernek. A díjak mellett minden résztvevő örök dicsőséget szerez magának és iskolájának.

A versenyen bárki indulhat, akár csapatban, akár egyedül, aki valamilyen felsőoktatási intézmény tanulója. A modellek benyújtásának határideje: 2008. június 1.

A résztvevők csatlakozhatnak a Google Competition Group fórumhoz (http://groups.google.com/group/2008-model-your-campus-competition/), ahol megbe-szélhetik a versennyel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket, ötleteiket és problémáikat.

A versenyről bővebb információ a http://contest.sketchup.com/intl/en/ internetes oldalon található.

Kulcsszavak: Google oktatás verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50