Function 2009 digitális művészeti találkozó és demoscene party

forrás Prim Online, 2009. szeptember 12. 09:03

Idén hetedik alkalommal, szeptember 18-20-ig kerül megrendezésre Magyarország (és a régió) legnagyobb nemzetközi demoscene party-ja a Function 2009, azaz a számítógépes találkozó, ahol a digitális művészetek rajongói mérik össze tudásukat, cserélnek tapasztalatot.

Hasonlóan az elmúlt évekhez idén is több kategóriában mérhetik össze tudásukat a digitális művészek, többek között lesz realtime demo, intro, animáció, grafika, zene, fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A játékfejlesztői verseny a tavalyi évhez hasonlóan a http://www.jatekfejlesztes.hu oldallal közösen kerül megrendezésre.

A versenyeken kívül grafikai és programozás témájú előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők, az élmény teljességének érdekében pedig két kiváló dj (dsh [drum-and-bass] és DJ Flatline [happy hardcore/hardstyle]) fog csatát vívni a közönség kegyeiért.

A szervezők minden érdeklődőt és megmérettetni vágyó alkotót (zenészt, grafikust, fotóst, programozót, animátort) örömmel várnak. A bemutatott művek helyezéséről a helyszínen a közönség fog szavazni.

Mindemellett a party-n folyamatosan nagyméretű kivetítőn lesznek láthatóak az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, illetve természetesen csúcspontként a direkt a party-ra nevezett legújabb alkotások.

A party honlapja:
http://2009.function.hu/

A versenyek (compók) szabályai:
http://2009.function.hu/hun:Compos


A játékfejlesztői verseny szabályai:
http://ilab.hu/jf/kiemelt.php?id=575e7804f

Bővebb infó a demoscene-ről:
http://www.scene.hu/page.php?8

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50