Check Point: két új nagy teljesítményű internetbiztonsági berendezés

Kovács Attila, 2008. május 7. 09:50

A Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette új internet biztonsági termékcsaládját (Power-1), amelynek berendezései a nagy teljesítményű portálok, site-ok számára nyújtanak megoldást. A gyártó szerint a Power-1 berendezések egyszerűek, robusztusak, könnyen menedzselhetők, továbbá a tűzfalat, az IPSecet a VPN-t és a behatolás-védelmet kombinálják a fejlett teljesítményfokozó technológiákkal, így nagy teljesítményű biztonsági platformot biztosítanak a több Gbps teljesítményű környezetek számára.

A Power-1 berendezések a 14 Gbps-os tűzfal-teljesítményt, így akár a Mbps-onkénti 4 dollár alatti ár/teljesítmény arányt is képesek elérni. A 6,1 Gbps behatolás-védelmi sebességnek köszönhetően a Check Point ügyfelei az iparágban ma elérhető legnagyobb sebességgel képesek leállítani az esetleg fellépő alkalmazásszintű fenyegetéseket..

A Power-1 berendezések, más Check Point biztonsági átjárókkal együtt, egyetlen, központi konzolról felügyelhetőek, így egyszerűbb a hálózati biztonságmenedzsment és csökkennek az adminisztrációs költségek. Miközben leegyszerűsíti a nagy teljesítményű környezetekre jellemző összetett architektúrák felügyeletét, a konzol lehetővé teszi a tűzfal, a VPN és a behatolás-védelem felügyeletét, valamint az elemzést és a monitorozást is egyetlen felületről.

Két új Check Point Power-1 berendezés jelenik meg:

Power-1 5070
– jellemző rá az akár 9 Gbps-os tűzfalteljesítmény, 14 port, cserélhető merevlemez, valamint dupla, menet közben leválasztható áramellátás;
Power-1 9070 – a Check Point zászlóshajó modellje, 14 Gbps-os tűzfalteljesítménnyel, akár 18 port, dupla, cserélhető merevlemezzel, valamint dupla, menet közben leválasztható áramellátással.

Mindkét Power-1 modell tartalmazza a következő biztonsági komponenseket:

- tűzfal, VPN és integrált behatolás-védelem;
- nagy rendelkezésre állás, terheléselosztás és dinamikus útválasztás (routing) az adatközponti szinteken;
- több Gbps méretű biztonsági teljesítményfokozás az alkalmazás-szintű fenyegetések (férgek, puffer-túlcsordulás, rosszindulatú programok stb.) blokkolására;
-előfizetéses SartDefense szolgáltatások a felmerülő fenyegetésekkel szembeni védelemre;
- licenceléssel elérhető web alkalmazási tűzfal és SSL VPN;
- opcionális ITM képességek: antivírus, anti-spyware, webszűrés, alkalmazás-biztonság és üzenetküldési biztonság.

További információ: http://www.checkpoint.com

Kulcsszavak: Check Point security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14