A Dell megkurtítja az XPS-termékcsaládot az Alienware kedvéért

Milkovits Gábor, 2008. május 13. 22:04

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint a Dell fokozatosan kivonja XPS játékközpontú termékeit a felső kategóriából annak érdekében, hogy kedvezőbb körülmények között forgalmazhassa az Alienware gaming PC-ket.

Ezzel együtt az Alienware termékek is kezdenek utat találni az alsóbb árkategóriákba, ami azt vetíti előre, hogy a Dell hosszú távon csak egy játékközpontú termékcsaládot szeretne majd fenntartani, ez pedig minden valószínűség szerint az Alienware lesz. A Dell 2006-ban vette meg a 12 milliárdos piacon akkor vezetőnek számító vállalatot, amely azonban azóta is igen széleskörű önállóságot élvez a cégen belül, ez pedig mostanra sajátos helyzetet eredményezett. Az XPS gaming PC-kkel ugyanis többek között éppen immár saját Alienware gépeinek teremt konkurenciát a Dell, márpedig ez aligha kifizetődő. Így aztán összesen négy felső kategóriás XPS terméket inkább apránként kivonnak a forgalomból.

Az Alienware eközben több szempontból is megújul. Először is, egy a játékközpontú rendszerek körében elérhető árúnak számító rendszert is piacra dob, AMD Phenom processzorral, illetve az ATI kettős GPU HD 3870 X2 videókártyájával, 1699 dolláros áron. Emellett szakítani készülnek az eddig megszokott Alienware külsővel, ami új anyagok felhasználását és formatervezésbeli frissülést is jelent.

Kulcsszavak: Dell PC játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50