Megszerezte ötvenedik VB100% díját a NOD32

Linuxon tesztelték a vírusirtókat

forrás Prim Online, 2008. június 3. 20:26

Ubuntu Linux platformon szerezte meg ötvenedik VB100% díját az ESET NOD32 Antivirus. A megmérettetésen 15 vírusirtó vett részt, de mindössze nyolcnak sikerült téves riasztás nélkül detektálnia az összes vadon élő vírust.

Megszerezte ötvenedik VB100% díját az ESET NOD32 Antivirus. A vírusirtó 1998 óta vesz részt a Virus Bulletin vizsgálatain, ez idő alatt különböző platformokon – így többek között Windows 95, 98, XP, Vista, Netware és Linux rendszereken – bizonyította megbízhatóságát. A rekordot jelentő ötvenedik díjat az ESET csapata nemzetközi szinten ünnepelte meg.

A legutóbbi, júniusi összehasonlító teszten a független víruslaboratórium szakértői vállalati környezetben vizsgálták a vírusirtók teljesítményét. A szerveren Ubuntu Linux 8.04LTS Server, míg a kliensgépeken Windows XP SP2 futott. A teszt során a márciusban aktívan terjedő, vadon élő vírusokat engedték rá a szoftverekre. A megmérettetésen – vélhetően annak köszönhetően, hogy az Ubuntu Linux platform kevésbé elterjedt – mindössze 15 vírusirtó vett részt, és csupán nyolcnak sikerült megszereznie a VB100% díjat. Hasonlóan a korábbi tesztekhez, a legtöbb program ezúttal is a téves riasztások területén tévedett.

Az ESET NOD32 Antivirus hibátlanul vette az akadályokat. Amellett, hogy az összes vadon élő vírust detektálta, és nem produkált téves riasztást, a Symantec AntiVirus mellett egyedüliként az összes egyéb károkozót – így többek közt a polimorf vírusokat, a férgeket és a botokat – is jelezte. Így valóban 100 százalékos teljesítményével a vírusirtó megszerezte ötvenedik VB100% díját. „Az újabb elismerés visszaigazolja a NOD32 fejlesztésébe fektetett hatalmas munkát. Minden felhasználónk számára – függetlenül az alkalmazott platformtól – a lehető legnagyobb biztonságot szeretnénk biztosítani, az ESET fejlesztői folyamatosan ezen dolgoznak” – nyilatkozta Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

A Virus Bulletin teszteredményének összefoglalója a www.virusbtn.com oldalon megtalálható, melynek megtekintéséhez regisztrálni kell.

Kapcsolódó webcímek:
Az ESET magyar oldala: http://www.eset.hu
A Virus Bulletin oldala: http://www.virusbtn.com

Kulcsszavak: Eset NOD32 security Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50