MFP készülékeivel erősít Magyarországon a Sharp

Kovács Attila, 2008. június 16. 18:09

A szaksajtó képviselői ma megismerhették a Sharp Electronics (Europe) GmbH Budaörsön található fióktelepét és bemutatótermét.

Fábián István a hazai leányvállalat ügyvezető igazgatója bevezető előadásában kiemelte, a cég nagy hangsúlyt helyez arra, hogy digitális irodatechnikai berendezéseivel (multifunkciós - MFP - másológépei) a vállalati dokumentummenedzsment terén egyre nagyobb piaci részesedést érjen el Magyarországon. Mint említette, mára a Sharp nyomtató/másoló gyártása világszerte elérte a 13,5 millió készüléket és folytatják a világ egyik legjobb teljesítményű digitális dokumentumkezelő készülékeinek gyártását. A japán cég szaktudása nem csak a nagy teljesítményű hardverekre és fejlett tonertechnológiára terjed ki; olyan szoftver alapú megoldásokat is fejlesztenek, amelyek gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést nyújtanak. Jelenlegi digitális irodagép kínálatukban éppúgy megtalálhatók a helytakarékos fekete-fehér és színes nyomtatók, másolók, mint a nagy sebességű multifunkciós rendszerek.

A fekete-fehér MFP másolók piacán a Sharp az eladott darabszámot alapul véve a harmadik, a színes MFP gépeknél az ötödik helyen áll. Fő cél központi marketing programok szervezése, amelyekbe az országban található összesen 47 viszonteladó partner mindegyikét bevonják. Létrehozták az aktuális termék- és szolgáltatásújdonságokat is tartalmazó internetes portált.

Szívós Endre, a leányvállalat dokumentum-kezelő rendszerekért felelős kereskedelmi és marketing menedzsere három színes (MX-7001N, MX-6201N, MX-5500N) és három fekete-fehér (MX-M850, MX-M950, MX-1100) MFP rendszer bejelentéséről adott információt. A színes készülékek 50-70 lap/perc, a legnagyobb teljesítményű f/f berendezés pedig 110 lap/perc sebességet képes elérni. Jelenleg a Sharp portfoliójában 8 gépcsalád összesen 31 modellje található. Néhány technikai újdonság: gyorsabb, csendesebb, megbízhatóbb lapadagolás; vezérlés egyre nagyobb méretű érintőképernyők segítségével; összekapcsolhatóság AS/400, SAP, Citrix rendszerekkel; Windows, Unix, Linux, Mac, Novell NetWare támogatása; kétoldalas szkennelési lehetőség; USB-kulcs használatával is történhet szoftverfrissítés, széles tartományú lapadagolók (40-250); négy szintű adatvédelem (adatbiztonsági csomag, IP/MAC cím szűrése, nyomatok jelszavas/kódszavas védelme, SSL/IP-SEC kódolt hálózati kommunikáció); bizalmas nyomtatás PIN-kóddal; ingyenes web-alapú felügyeleti szoftver.

A Sharp legújabb dokumentum-kezelő rendszereinek néhány további ingyenes, magyar nyelvű szoftver csomagjai a következők:

  • Sharpdesk, amely a beszkennelt dokumentumok rugalmas kezelését teszi lehetővé;
  • Status Monitor, amely a felhasználó számára küld állapotüzeneteket;
  • Nyomtató driver;
  • Printer Utility (rendszergazdáknak - akár a hálózatban lévő más típusú nyomtatók állapotáról is képes információkat szerezni és továbbítani).     
Kulcsszavak: Sharp-hu printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50